FeaturedKIBRISUncategorised

Ellinas’tan doğal gaz uyarısı

Güney Kıbrıs “Devlet Doğalgaz Şirketi” (KRETİK) eski Başkanı Haralambos Ellinas, değişen iklim şartlarına bağlı olarak, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi”ndeki hidrokarbon yataklarından doğalgaz çıkmayabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Politis gazetesinin haberine göre Ellinas, “MEB” içerisinde sondaj izni bulunan Total, ENI ve ExxonMobil şirketlerinin konsorsiyum oluşturması gerektiğini kaydederken, “MEB” içerisindeki doğalgaz kaynaklarının geliştirilmesinin “birleşik bir çalışma” olması gerektiğini vurguladı.

Ellinas, ancak birleşik bir çalışmayla maliyetin belirlenebileceğini ve piyasa bulma olasılığının artırılabileceğini ifade ederek, doğalgaz yataklarının bulunmasının önemli bir şey olduğunu; ancak esas sorunun, bu gazın nasıl satılacağı olduğunu söyledi.

Habere göre Ellinas, doğalgazdan ticari açıdan istifade edilebilmesi için, milyon BTU başına 5 doların altında fiyat biçilmesi gerektiğini de belirtti.

Ellinas, doğalgazın ticari açıdan değerlendirilebilmesinin zor bir mesele olduğunu ve bu bağlamdaki en iyi seçeneğin, yüzer sıvılaştırma terminali (FLNG) olacağını kaydetti.

Doğalgazda fiyat-piyasa dengesinin iyi korunması gerektiğini vurgulayan Ellinas, “doğalgaz bulundu, birileri nasıl olsa satın alır” mantığının yanlış olduğunun altını çizdi.


Benzer Haberler

Paskalya nedeniyle 60 mahkuma başkanlık affı

TAK

Önümüzdeki günlerde yağmur bekleniyor, sıcaklık düşecek

TAK

Denetimlerde 7 kişi tutuklandı, 68 araç trafikten men edildi!

Voice Kıbrıs Haber

Girne Polis Müdürlüğü’ne ait telefon hatları arızalı

TAK

Taksim Meydanı’na yürümek isteyen gruplara müdahale edildi

AA

1 Mayıs ara bölgede “Barış ve Sosyal Adalet İçin Emekçiler Omuz Omuza”

TAK