FeaturedKIBRIS

Elektrikte yakıt krizi kapıda!

KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Erçen, sadece 45 günlük yakıtın kaldığını ifade ederek, halkı çok yakın bir gelecekte yaşanacak elektrik üretim sorunlarına karşı hazırlıklı olmaya çağırdı ve “Jeneratörlerinizi hazır edin” dedi.

Başkan Erçen, yönetim kurulunun yapısı ve hükümet ortağı DP’li üyelerin olmadık nedenler ileri sürerek toplantılara katılmadıkları, katıldıkları toplantılarda da kararların alınmasını engelledikleri için gerek akaryakıt gerekse de santraller için hayati öneme sahip yedek parça alımlarının da bir süredir yapılamadığını kaydetti.

45 günlük yakıtın kaldığını söyleyen Erçen, elektrik üretiminde kullanılan fuel oil için ihalenin Merkezi İhale Komisyonu’nda beklediğini, bir türlü açılamadığını, öte yandan dizel santralinde yardımcı buhar kazanına ihtiyaç duyduğu 1 milyon litre dizelin önergesinin yönetim kurulu toplanıp karar alınamadığı için temin edilemediğini belirtti.

KIB-TEK’te santrallerin periyodik bakımlarının da yapılamadığını, olası bir arızada ise tüm santrallerin devre dışı kalma tehlikesi içinde bulunduğunu da sözlerine ekleyen Erçen, DP’li üyelerin kilitlediğini savunduğu toplantıların yapılamaması nedeniyle rahatsız olan, zorunlu emekliye ayrılıp tedavi olmak isteyen personelin de mağduriyet yaşadığını söyledi.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Erçen, KIB-TEK’in geldiği son noktayı Kıbrıs Postası’na değerlendirerek karamsar ve “karanlık” bir tablo çizerek; halkı, çok yakın bir gelecekte yaşanacak elektrik üretim sorunlarına karşın hazırlıklı olmaya çağırdı ve “Jeneratörlerinizi hazır edin” dedi.

Erçen, yönetim kurulunun yapısı ve hükümet ortağı Demokrat Partili üyelerin olmadık nedenler ileri sürerek toplantılara katılmadıkları, katıldıkları toplantılarda da kararların alınmasını engelledikleri için gerek akaryakıt gerekse de santraller için hayati öneme sahip yedek parça alımlarının bir süredir yapılamadığını kaydetti.

 


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber