Sağlık

Ejder meyvesinin faydaları nelerdir?

Ejder meyvesi olarak bilinen pitaya, rengiyle ve şekliyle son yıllarda oldukça popülerleşen tropikal bir meyve. Ejder meyvesinin faydaları nelerdir?

Ejder meyvesi adıyla popülerleşen pitaya, bilimsel adı Hylocereus cinsi çeşitli kaktüs türlerinin meyvesidir. Ejder meyvesi aynı zamanda bazı çeşitli toplumlarca çilek armudu gibi adlarla da anılmaktadır.

Meksika ve Orta Amerika kökenli olan tropikal meyvenin tadı kivi ve armutun karışımına benzetiliyor.

Antioksidan açısından oldukça yüksek olan ejder meyvesinin birçok faydası olduğuna inanılıyor.

EJDER MEYVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Hayvanlar üzerinde yapılan bazı çalışmalar ejder meyvesinin yüksek lif ve antioksidan içeriğinden dolayı sağlık için oldukça yararlı olduğunu gösteriyor.

Hem kırmızı hem de beyaz ejder meyvesi çeşitlerinin denendiği obez farelerde insülin direncini ve karaciğer yağlanmasını azalttığı gösterilmiştir.

Kalorisi oldukça düşük olan ejder meyvesi B1, B2, B3 vitamilerini ve demir kalsiyum ve fosfor gibi mineralleri de içeriyor.

EJDER MEYVESİ NASIL TÜKETİLİR?

Tüketimi için pitaya kesilir ve etli yüzey açığa çıkarılır. Meyve dokusu siyah ve çıtır tohumlarının varlığı nedeniyle kiviye benzetilir. Etli kısım çiğ olarak yenebilir ve hafif bir tatlılık verir.

Tohumları etli kısımla birlikte yenir, çıtır, fındık gibi bir tad verir. Pitaya meyve suyu ya da şarap yapımında ya da diğer içecekleri tadlandırma da kullanılabilir. Çiçekleri yenilebilir veya çayı yapılabilir. Meyvenin kabuğu kesinlikle yenmez.


Benzer Haberler

Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor

AA

Uzmanından “endokrin bozucu kimyasallar” uyarısı

AA

Nöbetçi eczaneler (27 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (26 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Toz taşınımında mümkün olduğunca dışarı çıkılmaması uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (25 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber