FeaturedKIBRIS

Eide, cuma günü, Andreas Mavroyiannis ve Özdil Nami ile görüşecek

BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades ve Kıbrıs Türk lideri Mustafa Akıncı onuruna vereceği yemek ışığında, cuma günü, iki liderin müzakerecileri, Andreas Mavroyiannis ve Özdil Nami ile ayrı ayrı görüşmede bulunacak.

KHA’ya ulaşan bilgilere göre, Pazar günkü yemek saat 19.30’da, Ledra Palas’ta yapılacak ve buna, iki lider ve Sayın Eide dışında, iki müzakereci ve BM Genel Sekreterinin Özel Temsilcisi Bayan Elizabeth Spehar da katılacak.

Bu arada, Eide, perşembe günü, Kıbrıs’ta temaslarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı vekili Alexei Meshkov ile de bir araya gelerek Kıbrıs sorununu ele aldı.
Eide, çarşamba günü, Britanya Dışişleri Özel Elçisi Jonathan Allen ile yemekte bir araya geldi. Perşembe günü Akıncı ile görüşen Britanyalı diplomatın, daha sonraki programında Hükümet Sözcüsü Nikos Christodoulides ve Mavroyiannis vardı.

Diplomatik kaynaklara göre, uluslararası faktörlerin temel amacı, yemekte, her iki toplum liderinin, çözüm bulunması amacıyla, müzakerelere devam etmedeki ısrarlarını  dile getirmeleridir.

Aynı kaynaklar KHA’ya açıklamalarında, müzakerelerin ilerlemesi konusunda, “iki liderin neler söylemek istediğini duymak istiyoruz” diye konuştular.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber