FeaturedKIBRIS

“Eğitimi yöneten biziz, sendikalar bizim öğretmenlerimizden oluşan paydaşımızdır”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, Meclis kürsüsünün sadece konuşma olsun diye konuşmak için değil, farkı ortaya konacak şekilde kullanılması gerektiğine inandığını ifade ederek, bakanlık olarak içinden geçilen zorlu süreci atlatmak için şeffaf bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Çavuşoğlu, yüksek öğrenimi iyiye götürme çalışmalarını anlatarak, sıkıntıların çalışarak atlatılabileceğini, öğrenci sayısının düşmemesi için de bu yönde çalıştıklarını, kart uygulaması başlatacaklarını ifade etti ve bu süreci anlattı.

Herkesin ülkede sıkıntıların aşılması için bir şey yapması gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, ülkede “birbirimizi aşağıya çekecek değil, başlatılan projelerin gelen tarafından devam ettirilmesine” ihtiyaç olduğunu söyledi.

Bakanlık olarak yaptıkları çalışmaların ülkede yüksek eğitime verdikleri önemi gösterdiğini ifade eden Çavuşoğlu, öğrenci akışının yükseleceğini öngördüklerini, bu yönde önlemler aldıklarını, rektörlerle görüştüklerini, okulların açılması öncesinde sendikalarla bir araya geldiklerini, ülkeye hizmet için çalıştıklarını vurguladı.

“Eğitimi yöneten biziz, sendikalar bizim öğretmenlerimizden oluşan paydaşımızdır” diyen Çavuşoğlu, ortak gailenin eğitimin geleceği olduğunu ve katkı yapan herkese açık olduklarını söyledi.

Çavuşoğlu, güncel siyasi gelişmelere de değinerek, Kıbrıs Türk halkının temsilcilerinin her zaman her görüşmeyi yapabileceğini, bu yüzden parti başkanı için yapılan kınamaya karşılık kendisinin de bunu yapanı kınadığını kaydetti.

Ekonomik protokolün değerlendirilmesi için Başbakan’ın davet edildiğini, kendilerine de bu şekilde bilgi verildiğini, diğer parti başkanları için görüş belirtemeyeceğini ifade eden Çavuşoğlu, hükümette de muhalefette de istikrarlı olunması, Kıbrıs Türk halkının devletin kurumsal yapısını bozmadan iradesini zarar uğratmadan çalışılması gerektiğini, kendilerinin böyle yaptığını söyledi.

(TAK)


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber