FeaturedKIBRIS

“Daveti yapanları da, icabet edenleri de kınıyorum”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Yasa Tasarısı ile ilgili yaptığı konuşmada, yasanın çok önemli olduğunu ancak memleketteki gelişmelerin yasayı gölgede bıraktığını söyledi.

Özyiğit, yasanın ülkedeki ciddi bir eksikliği dolduracağına işaret ederek, özellikle tefeciliğin önlenmesi konusunda ayrı bir önemi olduğunu kaydetti. Eksik olan yasaların da çıkarılması gerektiğini ifade eden Özyiğit, eksik yasaların da hazırlanması ve geçirilmesinin elzem olduğunu anlattı.

Yasanın önemli bir boşluğu dolduracağını, ancak denetimin de gerekliliğine işaret eden Özyiğit, ülkeye kontrolsüz ve denetimsiz girişlerin sürdüğünü, hükümetin de tüm uyarılara rağmen adım atmadığını savundu.

Özyiğit, pandemi olan bir dönemde daha güvenli açılmaları gerektiğini ancak denetimlerde ciddi sıkıntılar olduğunu ifade ederek, Güney’de de vakaların arttığını, dolayısıyla Türkiye’den de Güney’den de gelişlerin sağlık kurulları tarafından değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Ülkede pandemi hastanesinin gerekliliğine işaret eden Özyiğit, hükümete istihdamlar konusunda eleştirilerde bulundu, işten çıkarılmaya çalışılan insanların yaşadığı sorunun çözülmesini istedi.

Taksicilerin sorunlarını da dile getiren Özyiğit, eğitim alanında alınması gereken önlemleri de anlattı, öğrencilerin ülkeye güven içinde gelebilmesi için gereken adımların atılması gerektiğini ifade etti.

Başbakan ve iki muhalefet partisi genel başkanının bugün Ankara’ya gittiğini ifade eden Özyiğit, Kıbrıs Türk halkının artık irade sahibi olduğunu, kendi kendini yönetebilecek, müzakere edebilecek, egemen bir toplum olduğunu söyledi, bunların göz ardı edilemeyeceğini belirtti.

Özyiğit, bu ziyaretin çatı aday yaratmak için veya hükümet içinse ülkeye yazık edildiğini ifade ederek, daveti yapanları da davete icabet edenleri de kınadı, “Yeter artık bu toplumun geleceğiyle kimse oynamasın” dedi.

(TAK)


Benzer Haberler

Rüzgarın yer yer fırtınamsı esmesi bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (3 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber