Ekonomi

ECB Başkanı Lagarde “Enflasyon düşmeye devam edecek”

ECB Başkanı Lagarde, Euro Bölgesi’ndeki enflasyonun düşmeye devam edeceğini belirtti. Bundesbank Başkanı Nagel ise ilk faiz indirimi için yaz tatili öncesini işaret etti.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Euro Bölgesi’ndeki enflasyonun düşmeye devam edeceğini ve ekonominin büyümeye başlayacağını açıkladı.

Lagarde, Brüksel’de bir araya gelen Avrupa Birliği liderlerine hitaben yaptığı konuşmada, Euro Bölgesi’ndeki ekonomik direnç için daha yüksek verimliliğe gerek olduğunu ve bunun için de daha yüksek yatırımın gerektiğini belirtti.

“FAİZ İNDİRİMİ OLASILIĞI ARTIYOR”

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel, enflasyonun yüzde 2 hedefine yaklaşması nedeniyle ECB’nin ilk faiz indirimine yaz tatilinden önce gitme olasılığının arttığını söyledi.

ECB Yönetim Konseyi Üyesi de olan Nagel, Euro Bölgesi’nde enflasyonun ECB’nin yüzde 2 hedefine doğru ilerlediğini, bankanın muhtemelen haziranda faiz oranlarını düşüreceğini ifade etti.

Nagel, “Yaz tatilinden önce ilk faiz indirimini görme olasılığımız artıyor.” dedi.

Bu arada, Euro Bölgesi’nde ocakta yüzde 2,8 olan yıllık enflasyon, şubatta yüzde 2,6’ya geriledi. 20 ülkeli bölgede çekirdek enflasyon ocakta yüzde 3,3 iken şubatta yüzde 3,1’e düştü.

ECB, enflasyonda yüzde 2’yi hedefliyor.

Hollanda, Slovakya, İspanya, İrlanda ve Yunanistan merkez bankası başkanları, faiz indirimi için Haziran ayını işaret etmişti.

ECB, Temmuz 2022’den bu yana art arda 10 toplantıda faiz oranlarını toplamda 450 baz puan artırmıştı. Eylül 2023’teki toplantısında mevduat faizini yüzde 4’e yükselten Banka, ekim, aralık ve ocak toplantılarında değişikliğe gitmedi.

Avrupa Merkez Bankası, faiz oranlarını belirlemek için 11 Nisan ve 6 Haziran’da toplanacak.


Benzer Haberler

Döviz piyasalarında son durum

Voice Kıbrıs Haber

Borsa günü rekorlarla tamamladı

AA

Altın fiyatları altı hafta sonra haftayı ekside kapamaya hazırlanıyor

NTV

Küresel piyasalar karışık seyrediyor

AA

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (26 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve euro hareketlendi

Voice Kıbrıs Haber