FeaturedKIBRIS

“Düzensiz göçle mücadele konusunda eylem planı hazırlanacaktır”

İçişleri Bakanı Dr. Ziya Öztürkler, Ankara temasları çerçevesinde mevkidaşı Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile bir araya geldi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Öztürkler’i askeri törenle karşılayan Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, karşılama sonrasında, İçişleri Bakanı Öztürkler ile bir süre baş başa görüştükten sonra Bakanlık toplantı salonunda heyetler arası toplantıya geçildi.

Heyetler arası toplantıda, 20 Temmuz tarihinde Lefkoşa’da imzalanan “KKTC Düzensiz Göçle Mücadele Merkezi Tesisi Sürecinde Türkiye Cumhuriyetince Verilecek Desteğe İlişkin Mutabakat Zaptı” çerçevesinde atılacak adımlar, yürütülecek çalışmalar başta olmak üzere, KKTC’ye girişlerde güvenliğin artırılması ve kamu huzurunun sağlanması adına uygulanması planlanan e-vize otomasyon sistemi, düzensiz göçle mücadelede işbirliğinin geliştirilmesi ve bu amaçlarla yapılacak eğitim çalışmalarının planlanmasının ele alındığı açıklandı.

Heyetler arası toplantıda konuşan Öztürkler, “Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nde kendimizi evimizde hissediyoruz. Mevkidaşım Sayın Yerlikaya ile aynı hedeflerle ve ülkü birliği içerisinde çalışmaktan çok mutluyuz. Bugün heyetler arası başlattığımız çalışmalara yarın Türkiye Cumhuriyeti Göç İdaresi’nde heyetlerimizin yapacağı toplantı sonrasında oluşacak eylem planı çerçevesinde hızlıca hareket edilecektir. Son yıllarda artarak küresel bir sorun haline gelen düzensiz göçle mücadele amacıyla, ülkemizin güvenliği ve kamu huzurunun sağlanması adına attığımız adımlara ek olarak işbirliğimizi ileriye taşıyoruz. KKTC’de kuracağımız “Düzensiz Göçle Mücadele Merkezi’nin hızlıca hayata geçirmek ve Türkiye Cumhuriyeti Göç İdaresi Başkanlığı ile tam koordinasyonun sağlanması için eylem planımızı hazırlıyoruz.” dedi.

-“Bakan Yerlikaya ve heyeti ile çok kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi”

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Yerlikaya ve heyeti ile çok kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade eden Öztürkler, Düzensiz Göç ve KKTC içerisindeki düzenli göç diye tanımlanabilecek izinsiz kalan yabancılara karşı da tedbirler alınacağını ve ortaya çıkacak eylem planı çerçevesinde kazananın KKTC ve Kıbrıs Türk Halkı olacağını söyledi.

Ziya Öztürkler, toplantı sonunda mevkidaşı Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya destekleri, konukseverlikleri için KKTC hükümeti ve Kıbrıs Türk Halkı adına teşekkür etti.

Öztürkler’e Ankara temasları esnasında Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı M. Mesut Ener, Nüfus Kayıt Dairesi Müdürü Faika Tanoğlu, Özel Kalem Müdürü Mert Osmanlar ve Bakanlık Danışmanı Naim Pınar eşlik etti.


Benzer Haberler

KÖDER, KTÖS ve KTÖK arasında imzalar atıldı

TAK

CTP’den “İklim Değişikliği Etkisinde Su Sorunu ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”

TAK

Telefonundaki yazışmaları sildi, sim kartı imha etti!

Voice Kıbrıs Haber

Borsa günü rekor seviyeden tamamladı

AA

Hala Sultan Futsal Takımı Türkiye finallerinde

TAK

Gardiyanoğlu “1 Mayıs’ta çalışan emekçiye normal günün iki katını ödemek yasal zorunluluktur”

TAK