DÜNYA

Düşeceği yer ve zaman belirsiz!

Çin’in kontrolden çıkan Tiangong-1 uzay istasyonu, çok yakında Dünya’ya düşecek. Uzayda başı boş bir biçimde ilerleyen Tiangong-1’in nereye düşeceği ise tam olarak kestirilemiyor.

2017’nin sonları, ilginç asteroit gözlemleri ve teğet geçmelerle gökyüzünü izlemeyi sevenlere yukarıya bakmaları i çin pek çok sebep verdi. 2018’de gökyüzünden gelecek en büyük tehlike ise insan yapımı olabilir.

DÜŞECEĞİ YER VE ZAMAN BELİRSİZ

Çin’in Tiangong-1 uzay istasyonu aylardır tamamen kontrol dışı ve uzay ajansları, istasyonun 2018’in başlarında Dünya’ya çakılmasını bekliyor. Ne yazık ki devasa uzay çöplüğünün düşeceği zaman ve yer tam olarak kestirilemiyor.

ARAÇLA İLETİŞİM KAYBEDİLDİ

“Cennet Sarayı” gibi bir anlam taşıyan Tiangogn-1, kısa hayat süresi boyunca az sayıda Çinli astronota ev sahipliği yaptı ama 2016’da uzatılmış görevi bittikten sonra, Çin uzay ajansı uzay aracıyla iletişimi kaybettiğini ve eninde sonunda Dünya’ya çakılacağını açıkladı.

10 BİNDE 1 İHTİMALLE İNSANLARIN ÜZERİNE DÜŞECEK

Bilim insanları Tiangogn-1’in nereye çakılacağını kestirebilmek için çok çaba harcasalar da ancak 43 derece kuzey ve 43 derece güney arasında bir alana düşeceğini söyleyebiliyorlar. Bu bölgenin çoğu okyanusla kaplı ama 10,000’de 1 şansla insan nüfusu olan bir bölgeye düşebilir ve insanları yaralayıp binalara zarar verebilir.


Benzer Haberler

10 haftada iki kez 1’er milyon dolar kazandı

NTV

Hamas’tan yanıt bekleniyor: İsrail’den bir hafta süre

NTV

Biden’ın sözleri tartışma yarattı: İki ülkeyi yabancı düşmanı olarak tanımladı

AA

Hong Kong son 140 yılın en sıcak nisan ayını yaşadı

TRT

Çin’de otoyol çöktü: En az 48 kişi öldü!

AA

ABD’de TikTok anketi: Halk yasaklanmasını istiyor

NTV