EkonomiFeatured

Döviz piyasalarında ciddi düşüş

Sterlin – dolar – euro kaç TL? 15 Şubat 2021 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar/TL, yeni haftaya düşüşle başladı

Geçen yılın kasım ayında 8,5832 ile tarihi zirvesini gören dolar/TL, geçen 6 aylık sürede atılan adımlar ve ekonomi yönetiminin açıklamalarıyla düşüş eğilimini sürdürerek, bugün 6 ayın ardından ilk kez 7 liranın altına geriledi.

Dolar/TL 6,96 civarında seyrediyor

Euro/TL  8,45 seviyelerinde işlem görüyor.

Sterlin/TL ise 9,69’da yer alıyor.

KÜRESEL PİYASALAR HAFTAYA POZİTİF BAŞLADI 

Küresel piyasalarda, ABD’de hayata geçirilmesi planlanan ekonomik destek paketine ilişkin gelişmeler gündemin odağındaki yerini korurken, yeni haftanın açılışında Asya borsalarında alıcılı bir seyir izleniyor.

Bu hafta, ABD’de hayata geçirilmesi planlanan 1,9 trilyon dolarlık ekonomik destek paketi, 19 Şubat’ta sanal ortamda düzenlenecek G7 liderler zirvesi ve açıklanacak makeoekonomik veriler küresel piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacak.

Analistler, TCMB’nin sıkı para duruşunu devam ettirmesi, fiyat istikrarının sağlanması konusunda atılan adımlar ve hükümet tarafından açıklanması beklenen ekonomik ve hukuk alanındaki reformların Türk lirası varlıklara ilgiyi artırdığını belirtti.

Teknik açıdan dolar/TL’de 7,10’un altında kalınması durumunda 6,85’in gündeme gelebileceğini söyleyen analistler, olası yükselişlerde 7,30’un direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

Analistler, dolar/TL’nin geçen yılın haziran ve temmuz aylarında 6,70-6,90 bandındaki yatay seyrinin ardından ağustosta yükseliş trendine başladığını ve Türk lirasındaki değer kaybının kasım ayına kadar devam ettiğini hatırlattı.


Benzer Haberler

Hristodulidis Guterres’in 3’lü ya da 5’li görüşme önerdiğini savundu

TAK

ABD’de Republic First Bank kapatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Savaşan, “Health Tourism Expo-Bakü” açılışında KKTC’yi temsilen konuşma yaptı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs ile Kırgızistan arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması imzalanacak

Voice Kıbrıs Haber

“Timsah Ateşi” seyirciyle buluştu

Voice Kıbrıs Haber

DAÜ: “DAÜ İletişim Fakültesi Yüksek Lisans Programı ilk 5’te yer aldı”

Voice Kıbrıs Haber