FeaturedKIBRISKültür Sanat

‘Doğum Günleri’ belgeseli Dayanışma Evi’nde gösteriliyor

Bu yıl, prestijli 21. Selanik Uluslararası Belgesel Festivali’nde uluslararası prömiyerini yapan ve yönetmen ve yapımcılığı Danae Stylianou’nun üstlendiği Doğum Günleri belgeseli yeniden Lefkoşa’da Dayanışma Evi’nde gösteriliyor.

Biletlerinin 5 € olduğu açıklanan gösterimler, 3 Nisan Çarşamba günü, 19:00 ve 21:00’de, İngilizce altyazılı olarak gerçekleştirilecek.

Detaylı bilgiye 0548 834 57 40 numaralı telefondan ulaşılabilinir.

Belgeselin özeti şu şekilde:

Sezaryen doğum yöntemi oranının Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından önerilen oranın 4 katı olduğu bir ülkede, bir anne kendi bedenini ve annelik/doğum bakım sistemine olan güvenini geri kazanmaya karar veriyor. Nasıl doğum yapıyoruz ve sezaryen doğumların artmasındaki sebepler nedir? Doğum “müdahaleler zinciri”nin bir parçası haline mi geldi? Kadınların doğumdaki hakları nelerdir ve bir kadın kendi dişi doğasınıa olan güvenini nasıl kazanır?
Doğum günleri (Birth Days) Belgeseli, normal doğumlardan görsel ve işitsel kayıtlar, sağlık uzmanlarıyla röportajlar ve bir seri gerçek olayları sunarak, eşsiz bir doğal deneyim olan doğum konusuna yeni bir bakış açısı getiriyor. Çocuk doğumunun medikalleşmesi çok ileri mi gitti?

Fragman için tıklayın


Benzer Haberler

İspanya hükümeti, “Ulusal Boğa Güreşleri Ödülü’nü” kaldırdı

Voice Kıbrıs Haber

Somali’de şiddetli yağışlar nedeniyle en az 8 bin kişi evini terk etti

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

Havai fişek kullanımı mercek altında

TAK

8 kundaklama olayına karışan kişi tutuklandı

TAK

Afrodit yatağıyla ilgili öneri ikinci kez reddedildi

TAK