FeaturedKIBRIS

Docherty “BM parametreleri Kıbrıs’ta çözüm için yeterince esnek”

Birleşik Krallık Avrupa Bakanı Leo Docherty, Birleşik Krallık’ın uzun süredir devam eden Kıbrıs sorununa BM parametrelerinde tanımlandığı şekliyle iki bölgeli, iki toplumlu federasyon temelinde bir çözüm bulunmasına yönelik desteğini bir kez daha teyit etti. Docherty, bu parametrelerin her iki tarafın önceliklerine hitap eden bir anlaşmayı kolaylaştırmak için “yeterince esnek” olduğu ifade etti.

İşçi Partisi Gölge Avrupa Bakanı Stephen Doughty’nin Dışişleri Bakanlığının “Kıbrıs sorununun kalıcı çözümü, siyasi eşitliğe sahip iki bölgeli, iki toplumlu bir federasyon anlaşması ve BM Güvenlik Konseyi kararlarına bağlılık” yönünde kaydedilen ilerlemenin yeterliliğine ilişkin son değerlendirmesiyle ilgili yazılı soru önergesine Docherty cevap verdi.

Docherty, cevabında şunları kaydetti: “Birleşik Krallık, Kıbrıs’ta bir çözüme ulaşılması için BM öncülüğünde yürütülen süreci desteklemeye kararlıdır. İki bölgeli, iki toplumlu, siyasi eşitliğe dayalı bir federasyon için mevcut BM parametrelerinin her iki tarafın önceliklerine hitap eden bir anlaşmayı kolaylaştırmak için yeterince esnek olduğuna inanmaya devam ediyoruz.”

Holguin’in BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi olarak atanmasının “önemli bir adım” olduğunu ve Birleşik Krallık  hükümetinin Holguin’in şu ana kadar yaptığı çalışmaları memnuniyetle karşıladığını yineledi.

Holguin’in mart ayının başında Londra’yı ziyaret etmesi bekleniyor.

Birleşik Krallık Avrupa Bakanı, ülkesinin ocak ayında BM Güvenlik Konseyi’nde mevcut kararları teyit eden ve liderlere gerekli durumlarda uygulamayı iyileştirmeleri çağrısında bulunan bir kararın hazırlanmasına öncülük ettiğini de sözlerine ekledi.


Benzer Haberler

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar “KKTC Doğu Akdeniz’de huzur ve güvenin anahtarı”

TAK