FeaturedKIBRIS

“Diyalog yerine çimentoyu tercih ediyorlar”

KKTC’de inşa edilmesi planlanan sosyal konutlar ve bu konuda Başbakan Ünal Üstel’in yaptığı açıklamalar Rum basınında geniş yer buldu.

Fileleftheros gazetesi, “Diyalog Yerine Çimentoyu Tercih Ediyorlar” başlığı altında verdiği haberinde, Derinya bölgesinde inşa edilmesi planlanan sosyal konutların “Türkiye ve işgal rejiminin yeni kışkırtması olduğu” iddiasında bulundu.

Gazete, Kıbrıs Rum hükümetinin konuyu BM’ye taşıdığını ancak BM’den şu ana kadar herhangi bir tepki gelmediğini de belirtirken Başbakan Üstel’in Kıbrıs Türk basınında çıkan açıklamalarını da geniş şekilde okuyucusuna yansıttı.

Haravgi gazetesi ise, “Tatar: Kıbrıslı Türkler Federasyon Temelinde Bir Çözüme Evet Demeyecek” başlığı altında Cumhurbaşkanı Tatar’ın açıklamasını yansıtırken, haberin devamında Üstel’in sosyal konutlara ilişkin açıklamalarına da yer verdi.

Alithia gazetesi konuya ilişkin haberini, “Üstel: Derinya’ya Binin Üzerinde Konut İnşa Edilecek – İnşaatlar Türkiye’nin Ekonomik Katkılarıyla” başlıkları altında verirken, Politis gazetesi: “Tatar İki Devlet Nakaratına Devam Ediyor” başlığını kullandı.


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK