FeaturedKIBRIS

Dışişleri Bakanlığı’nda, yabancı, burslu öğrencilere brifing

brifing

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Kuzey Kıbrıs üniversitelerinde eğitim gören 3. ülke uyruklu devlet burslu öğrencilere yönelik brifing verdi.

Dışişleri Bakanlığı Konferans salonunda yer alan brifing  Dişişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı işbirliğinde “ Gönüllü Tanıtım Elçileri” temasıyla düzenlendi.

Brifingte konuşan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, 140 farklı ülkeden öğrencinin  buradaki üniversitelerde eğitim gördüğüne işaret etti.

Ülkedeki üniversitelerin eğitim kalitelerinin hergeçen gün arttığına , yabancı uyruklu öğrencilerin Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımına katkı sağlayacak bireyler olduğuna işaret eden Berova “ Sizler Yüksek Öğrenim Elçilerisiniz” ifadelerini kullandı.

Berova’nın konuşmasının ardından Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu öğrencilere  Kıbrıs sorunu ve müzakere süreciyle ilgili brifing verdi.

Ertuğruloğlu, Kıbrıs’ın tarihsel sürecini aktararak  Kuzey Kıbrıs’ın kuruluşuna ve müzakere sürecine değindi.

Bakan Ertuğruloğlu, yabancı öğrencilerin ülkelerine döndüğünde Kuzey Kıbrıs’ın en iyi şekilde temsil edeceğini ve tanıtımnına katkı koyacağına inanç belirterek Kuzey Kıbrıs’ı mezun olduktan sonra da ziyaret etmeleri temennisinde bulundu.

Brifingin ardından Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Berova’yla birlikte öğrencilerin sorularını yanıtladı.Öğrencilere Bakanlıkta resepsiyon da verildi.

Brifing ve resepsiyon sonrası yabancı öğrencilere yönelik Lefkoşa’da kültür etkinliği de düzenlendi.Öğrenciler bu çerçevede Lefkoşa’da Büyük Han’ı ziyaret ederek halk dansları gösterisini izledi.

 

Kaynak: BRT


Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA