FeaturedKIBRIS

DİSİ, Kıbrıs Rum tarafının Kıbrıs sorunundaki tezlerine destek sağlamak için harekete geçiyor

DİSİ’nin de Kıbrıs sorununda “bilgilendirme kampanyası” başlatacağını açıklandı. Fileleftheros gazetesinin haberine göre, parti tarafından yapılan açıklamada, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin başlatacağı kampanyanın paralelinde DİSİ’nin de Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanı Tatar’ın Cenevre’de sunduğu Kıbrıs sorunundaki tezlerin, “BM parametrelerinin, kararlarının ve Genel Sekreter’in yetki sınırlarının dışında olduğunun” bilinmesi için gerekli bütün eylemlerde bulunacağı belirtildi.

Açıklamada DİSİ’nin, Kıbrıs Rum tarafının Kıbrıs sorunundaki tezlerine (iki bölgeli iki toplumlu federasyon) destek sağlamak için doğrudan uluslararası unsura, Avrupa Birliği’ndeki ortaklara ve Avrupa Halk Partisi’ne ulaşacağı kaydedildi.

VATANDAŞLAR İTTİFAKI “GÜMRÜK BİRLİĞİNİ BAŞARIRSA HİÇBİR GÜDÜSÜ KALMAZ”

Vatandaşlar İttifakı dün yayımladığı açıklamada, “Cenevre’de Türkiye iki devleti kabule ettirmeyi başaramadı ama masaya koymayı başardı, böylece Kıbrıs sorununun mevcut prosedürle ve mevcut çerçeve ile çözülemeyeceği söylemini güçlendirdi” dedi. Türkiye’nin AB’nin pozitif gündemi yolunu açmayı da başardığı görüşünü de ortaya koyan İttifak, “Başkan Anastasiadis pozitif gündemi Türkiye’nin Kıbrıs Cumhuriyetine yönelik yükümlülüklerine ve Kıbrıs sorununun çözümüne bağlamalı. Türkiye AB ile gümrük birliğini yükseltmeyi başarırsa artık Kıbrıs sorununa adil bir çözüme rıza göstermek için hiçbir güdüsü kalmaz” ifadesini kullandı.

DAYANIŞMA HAREKETİ “YİNE HALKI KANDIRDILAR”

Dayanışma Hareketi, “siyasi eşitliğe sahip iki bölgeli iki toplumlu federasyon aşıkları” diye nitelediği Kıbrıs  Rum Yönetiminin ve yoldaşlarının, BM Güvenlik Konseyi ve AB üyeleri ile diğer ülkeleri bilgilendirme çabasına girerek Türkiye’nin yeni emrivakilerde bulunması halinde “Kıbrıs Cumhuriyeti için aşağılayıcı” diye nitelediği Cenevre gayri resmî görüşmesinin bir sonraki aşamasına katılmayacağını söyleyerek “yine halkın kandırıldığı” görüşünü ortaya koydu.
Hareket tarafından yapılan açıklamada, özetle şunlar kaydedildi: “Hükümet halka, iki devlet çözümü talebiyle ilgili Türkiye’ye delilli cevaplar vereceğini söyledi. Cenevre dönüşünün hemen ardından Hükümet sözcüsünden ‘şimdi delilli metin hazırlayacaklarını’ işitene kadar kendilerine inandık. Kıbrıs Cumhuriyeti’ni kurtaracaklarını söylüyorlar. Kıbrıs Cumhuriyeti’ni savunmak isteselerdi Cenevre’ye ‘Güney’in yönetimi’ olarak gitmezlerdi.”

TAK- Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Güneyde ikinci ve üçüncü çocuk için verilen doğum izni süresi uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Arap ülkesi Bahreyn de İsrail ile ilişkilerini normalleştiriyor

Voice Kıbrıs Haber

2 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Enflasyon rakamları açıklandı

Voice Kıbrıs Haber

KTEMB cep telefonu aplikasyonu hayata geçirildi

Voice Kıbrıs Haber

AKEL üyeleri depremde hayatını kaybeden Kıbrıslı Türklerin mezarlarını ziyaret etti

Voice Kıbrıs Haber