FeaturedKIBRIS

Dayanışma Evi önünde etkinlik düzenlenecek

113 Kıbrıs Türk ve Rum örgüt ve kuruluşun, Kıbrıs’ta “toplumlar arası şiddet ve savaşta” ilk ölümlerin yaşanmasının 60’ıncı yıl dönümü sebebiyle 18 Temmuz Pazartesi günü saat 20.00’de Ledra Palace’taki Dayanışma Evi önünde etkinlik düzenleyeceği bildirildi.

Haravgi’nin haberine göre “İki Toplumlu Barış İnisiyatifi” adına Kıbrıs Haber Ajansı’na açıklama yapan Hristos Efthimiu, etkinlik çerçevesinde hem toplumlar arası şiddet kurbanlarının hem de her iki toplumdan da hayat kurtarmak için birbirlerine yardım edenlerin onurlandırılacağını söyledi.

Habere göre bu çerçevede 1974’te yaşanan yardımlaşma örneğinde Kıbrıslı Türk Mehmet Hulusi Kılıç, Kılıç’ın yeni doğmuş kızına süt bulmak için kendisine yardım eden RMMO askeri Andreas Efstathiu ile Birgül Kılıç Yıldırım ve “Süt Babam” belgeselinin yapımcısı Cemal Yıldırım onurlandırılacak.

Etkinlik çerçevesinde ayrıca BM Genel Sekreter’e, Kıbrıs müzakerelerinin, uzlaşılmış çözüm çerçevesi ve Crans Montana’da bizzat önerdiği çerçeve temelinde yeniden başlaması çağrısı yapılacak.


Benzer Haberler

Başçeri’den Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin açıklama

Adli yardımlaşma, terör ve organize suçlarla mücadelede önemli adım

Voice Kıbrıs Haber

Oğuz’dan bağcılara müjde

Erfem Günsay’ın ani ölümü sevenlerini üzdü

Voice Kıbrıs Haber

Güneyde 1 kişi otoparkta ölü bulundu

Voice Kıbrıs Haber

“Aralıksız ve yoğun çalışmalarımıza rağmen çocuklarımıza halen ulaşamadık”

Voice Kıbrıs Haber