FeaturedKIBRIS

Dayanışma Evi, Melez Foruma ev sahipliği yapacak

8, 9 ve 10 Ekim’de gerçekleştirilecek olan performanslar ve etkinliklerden sonra, Dayanışma Evi tarafından organize edilen Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali, 11-12 Ekim’de festivallerin çatışma dönüşümünde oynadığı rol konulu bir foruma ev sahipliği yapıyor.

Forum, Kıbrıs ve yurtdışından birçok profesyoneli bu iki günlük buluşmada bir araya getiriyor.

Melez bir biçimde, hem Dayanışma Evi’nde hem de çevrimiçi olacak şekilde organize edilen forumda, sanatçılar, performans sanatları paydaşları ve festival düzenleyiciler arasında bir dizi tartşma seansı düzenlenecek. Forum’un amacı, festivallerin ve yaratıcılığın, baskın anlatıları sorgulayarak, çatışma dönüşümünde oynayabileceği rolü irdelemektir.

8 yıllık varlığında, Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali, çokça zorluk ve deneyimden sonra, festivaller ve toplumlardaki yeri üzerine gittikçe daha zor sorular soruyor. Melez Forum 3 temel soruyu irdelemeyi amaçlıyor:

  • İnsanları tüm farklılıklarına rağmen bir araya getiren bir festivalin özellikleri nelerdir ve bu özellikler çatışma dönüşümüne yönelik, bilinçli olarak nasıl kullanılabilir?
  • Festivaller çatışma dönüşümünde hayati rol oynabilecek olan yeni yöntemler görmemizi sağlayacak alanları nasıl yaratabilir?
  • Sanatçılar, festivaller ve seyirciler baskın anlatılara nasıl meydan okuyabilir?

Bu sorular, aralarında Kıbrıs, ABD, Arjantin, Hindistan, İsrail, Hollanda, Hırvatistan ve İran’ın da bulunduğu bir çok ülkeden katılımcı tarafından tartışılacak.

Melez Forum, Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali ve IMPACT (Kültür, Sanat ve Çatışma Dönüşümü için Birlikte Hayal Ediyoruz Platformu) tarafından, Festival Akademisi’nin işbirliğiyle düzenlenmektedir. Forum’a, 11 ve 12 Ekim 2021 tarihlerinde Dayanışma Evi’nde davet üzerine katılınabilecektir. Forum aynı zamanda online canlı yayından takip edilebilecektir.


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber