FeaturedKIBRISKültür Sanat

Cyprus Chamber Orchestra konseri gerçekleştirilecek

Kıbrıs Oda Orkestrası, Ekim ayındaki başarılı konserinin ardından bu kez de 17 Aralık Pazartesi akşamı saat 20:30’da Pallas Tiyatrosu’nda Noel Konseri ile sahneye çıkmaya hazırlanıyor.

Orkestranın artistik direktörleri Nihat Ağdaç ve Natalie Neofitu’nun sahneyi yirmi Kıbrıslı Türk ve Rum profesyonel müzisyenle paylaşacağı konserin solistleri Berlin Filarmoni keman sanatçısı Marlene Ito ile viyola sanatçısı Martin von der Nahmer olacak. Konserde Wolfgang Amadeus Mozart’ın “Sinfonia Konçertant” eseri ile Joseph Haydn’ın “Farewell/Veda” Senfonisi seslendirilecek.

Yaoılan açıklamada “Orkestranın bir şefinin olmaması, hem topluluğun müzikal anlamdaki birlikteliğinin hem de aralarındaki işbirliğinin geliştirilmesi adına, müzisyenlerin mümkün olan en yakın şekilde birbirleri ile çalışmalarına olanak sağlamaktadır. Sunacağı büyülü atmosferin ve kaliteli müziğin ötesinde, Kıbrıs Oda Orkestrası müziğin renk, etnik kimlik ve toplumsal sınıf gibi faktörleri gözetmeksizin  insanları birleştirdiği mesajını vermeyi amaç edinmiştir. Orkestra bu güzel gecede, müziğin ve kültürün gücünü kullanarak, Kıbrıs’ta barış kültürünün geliştirilmesine katkı sağlamaya devam edecektir.” denildi.

Pallas Tiyatrosu’ndan temin edilebilecek olan konser biletlerinin ücreti 10 Euro olup, rezervasyonlar 05338603715, +357-97804219 ve +357-22410181 (Pallas Tiyatrosu) numaralı telefonlardan yapılabilecektir.

Etkinlik Alman Elçiliği tarafından desteklenmektedir.

Daha fazla bilgi için Kıbrıs Oda Orkestrası’nın resmi internet sayfasını (www.cychamber.com) ve orkestranın sosyal medya hesabını (www.facebook.com/Cyprus-Chamber-Orchestra)  ziyaret edebilirsiniz.



Benzer Haberler

Düzova’da motosiklet kazası: Sürücü hakkında yasal işlem başlatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Tatar “Rum tarafı en az 15 çözüm planını reddetti”

TAK

Geleceğe İlham Ver Küçük Hibe Programı Projeleri uygulanmaya başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Gana’da 17 aylıkken resim yapan Liam, dünyanın “en genç erkek sanatçısı” oldu

TAK

Kayla Güneşel ve “Küçük Ördek” kitabı okuyucuyla buluşuyor

Voice Kıbrıs Haber

En çok yağış Balıkesir’de kaydedildi

Voice Kıbrıs Haber