FeaturedKIBRIS

Cumhurbaşkanı Tatar, Meclis’in açılışında konuştu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, herkesin bir yere kadar ifade özgürlüğüne sahip olduğunu söyledi.

Fikir ve ifade özgürlüğüne saygılarının sonsuz olduğunu belirten Tatar, “Acımasız ve hadsiz bir şekilde insanlara hakaret etmek ve diledikleri gibi hedef göstermek doğru değildir. Dolayısıyla bunların başka ülkelerde olduğu gibi mutlak suretle gözden geçirilmesi gerekir” dedi.

Yeni dönemde basın yasalarına da bakılması gerektiği dile getiren Tatar, artık klasik anlamda gazeteciliğin yerini yeni sosyal medya gazeteciliğine bıraktığını, bununla birlikte çok farklı sıkıntıların yaşandığını öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, yeni yasama yılının açılış töreni ardından ortak basın açıklaması yaptı.

Tatar, Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü teyit edilmeden resmi müzakerelere geçilmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

TATAR “ MECLİS ÇATISI ALTINDA BÜYÜK MÜCADELELER VERİLDİ”

KKTC gerçeğine daha da sahip çıkarak, güçlendirmek için Meclis çatısı altında yapılacak çalışmaların önemine işaret eden Tatar, “KKTC tanınmadan, KKTC kabul edilmeden artık Kıbrıs’ta ve bölgede barışın istikrarı da mümkün değildir” dedi.

Tatar, Meclis çatısı altında bugüne kadar büyük mücadeleler verildiğini, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığı egemenliği, hürriyeti ve onurlu yaşamı için çok zor şartlarda çalıştığına işaret etti.

Kıbrıs Türk halkının önemli aşamalardan geçtiğini vurgulayan Tatar, “milli dava adına yürütülen yeni siyaset” yani Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü teyit edilmeden resmi müzakerelere geçilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

“ MUHALEFET FARKLI DÜŞÜNEBİLİR AMA…”
Tatar, muhalefetin farklı düşünebileceğini ama ülkenin geleceği ve gençliğin bekası için bütün uluslararası müzakere ve temasların bu temelde yürütülmesinin artık yaşamsal bir noktaya geldiğini belirtti.

Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamaların artık bu siyasetin daha da kökleştiğini gösterdiğini söyledi.

Tatar, muhalefetin eleştirilerini de değerlendirerek, elbette eleştiri yapılacağını ancak acımasız eleştirilerle işi siyaseten başka noktalara çekmenin, gençleri, halkı umutsuzluğa sürükleyecek nitelikte muhalefet yapma zihniyetini doğru bulmadığını vurguladı.

“ TANINMA ELBET BİR GÜN GELECEK”

“Tanınma elbet bir gün gelecektir, buna yürekten inanıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, şu anda bütün dünyanın artık Kıbrıs’ta iki ayrı halk, iki ayrı demokrasi ve iki ayrı devletin olduğunu öğrenmiş durumda olduğunu kaydetti.



Benzer Haberler

Son 7 yılın en büyük Güneş patlaması gerçekleşti

TAK

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kalkındırma Derneği’nin genel başkanlığına Dr. Hasan Birtan getirildi

TAK

İzmir açıklarında art arda iki deprem

NTV

ABD ve Çin, yapay zeka güvenliği ve risklerini ele aldı

TAK

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (15 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Yer yer sağanak veya gökgürültülü sağanak yağmur bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber