FeaturedTünay Mertekci

Çözüm yolunda Dayanışma’nın önemi

Merkezi Londra’da olan dünyaca ünlü yayın kurulu BBC (British Broadcasting Corporation) geçtiğimiz günlerde, Lefkoşa ara bölgede bulunan Dayanışma Evi’ndeydi.

BBC ekibi, Dayanışma Evi’nde Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlar ile röportajlar gerçekleştirdi. Ekip, iki toplumlu çalışmaların sorunlarını dinledi.

Dayanışma Evi’nde yapılan röportajlar BBC radyosunda, “Work For World Hacks” isimli programda yayınlanacak. Ayrıca adamıza gelen BBC gazetecileri, BBC Sosyal Medya hesaplarında yayınlanması için bir de klip hazırlayacak.

Böylece adamızdaki bölünmüşlük ve devam eden Kıbrıs sorunu bir kez daha tüm dünyanın gözleri önüne serilmiş olacak.

Dünyanın diğer ucunda bulunan bir gazeteci için kuşkusuz ki Kıbrıs, çok iyi bir haber konusudur. Avrupa’nın son bölünmüş başkenti olan Lefkoşa da aynı şekilde.

Ülkemizde söz konusu amaç için bulunan BBC gazetecileri ile kısa bir sohbet etme fırsatımız oldu. Programları için genelde Kıbrıs’ı özelde ise Dayanışma Evi’ni neden seçtiklerini sorduğumuzda; “Programımızın amacı dünyadaki sorunların çözümüne yönelik haberler yapmak.

Kıbrıs’taki bölünmüşlükte Dayanışma Evi’nin insanları nasıl bir araya getirdiğini incelemek istedik. Ayrıca iki toplumlu çalışmaların her iki tarafta da yaşadığı problemleri ve politik engelleri de el aldık.

Dayanışma Evi’nin sadece bulunduğu yer olan Lefkoşa’da değil, diğer bölgelere etkisinin de görülmesini istedik” yanıtını aldık.

Tüm bunlardan anlaşılabileceği gibi iki toplumun temas halinde olması, kuşkusuz çözüm yolunda çok büyük bir öneme sahip.

Lefkoşa’da ara bölgede bulunan Dayanışma Evi de iki toplum arasındaki temasta en güzel rollerden birini oynamakta.

Çözüme giden yolda toplumlararası çalışmaların her alanda devam etmesini ümit ediyorum. Keşke Kıbrıs’ın her geçiş noktasında bir Dayanışma Evi olsa…

[email protected]

Tünay MERTEKCİ


Benzer Haberler

Lefkoşa’da müstehdam tarafından hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Eski kız arkadaşının evine girip telefonunu çaldı

Voice Kıbrıs Haber

Ercan’da ve Mağusa’da uyuşturucu!

Voice Kıbrıs Haber

60 adet çam fidanı yandı

Voice Kıbrıs Haber

4 kaza: 1 yaya ve 1 sürücü yaralandı

Voice Kıbrıs Haber

“Eklektik Manifest: Diaspora’nın İzleri Lefkoşa’da”

Voice Kıbrıs Haber