FeaturedSağlık

COVID-19’un yeni türlerine karşı da etkili olacak aşı sonbaharda piyasaya sürebilecek

AstraZeneca İcra Kurulu Başkanı Pascal Soriot, COVID-19 aşısının yeni türlere karşı etkili olabilecek şekilde uyarlanabilmesi için ilkbaharda klinik çalışmalara başlayacaklarını belirtti. ​​​​​​​

Soriot, Oxford Üniversitesi ile geliştirdikleri ve yeni mutant virüse karşı daha etkili olacak olan aşı ile ilgili klinik çalışmaların 6 ila 9 ay sürmesini planladıklarını açıkladı.  Klinik çalışmaların ardından COVID-19’un yeni türlerine karşı da etkili olacak bir aşıyı sonbaharda piyasaya sürebileceklerini söyledi.

“Ölü sayısı üzerine etkisi martta itibaren görülecek”

COVID-19 aşılama programının İngiliz Hükümeti tarafından çok hızlı yürütüldüğünü vurgulayan Soriot, ülkede devam eden aşılama programının vaka ve ölü sayısı üzerindeki etkisinin marttan itibaren görüleceğini aktardı.

Soriot, aylık 100 milyon doz olan COVID-19 aşısı üretimini 200 milyona çıkaracaklarını da sözlerine ekledi.

Mutasyonlu virüs

AstraZeneca, “İlk veriler, aşının temel olarak B.1.351 adı verilen Güney Afrika mutasyonundan kaynaklanan hafif hastalığa karşı sınırlı etki gösterdiğini ortaya koydu” bilgisini paylaşmıştı.

Oxford-AstraZeneca COVID-19 aşısının, Güney Afrika’da görülen mutasyonlu türüne karşı daha az etkili olduğu belirlenmişti. Ancak aşının oluşturduğu antikor aktivitesinin, özellikle doz aralığının 8-12 hafta olarak uygulanması durumunda daha şiddetli hastalığa karşı diğer aşılarla eş değer koruma sağladığı açıklanmıştı.

Voice Kıbrıs Haber

 


Benzer Haberler

Döviz piyasalarındaki düşüş devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber

‘Hala nasıl bir zihniyetle yönetildiğimizin en bariz örneği’

Voice Kıbrıs Haber

Üç sendikadan zamlara karşı eylem planı

Voice Kıbrıs Haber

”Pile köyündeki Türk egemenlik hakları hiçbir şekilde sorgulanamaz”

Voice Kıbrıs Haber

Erhürman: Bu hükümet bitmiştir

“Yapılan yatırım takdire şayan”

Voice Kıbrıs Haber