CoronavirüsFeatured

“Covid-19 hastalarını tedavi eden hekimlerinden kimsenin olmayışı çok düşündürücüdür”

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Dr. Özlem Gürkut, Ahmet Savaşan’ın Bilim Kurulu açıklaması ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Gürkut’un paylaşımı şu şekilde:

“Sn. Ahmet Savaşan Başbakanlık Bilim Kurulu’nun kimlerden oluştuğunu açıkladı.

Bulaşıcı Hastalıklar Yasasına göre bu süreç Sağlık Bakanlığı Müsteşarı başkanlığında kurulacak Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından koordine edilmeliydi.

Ancak Sn. Başbakan’ın kendisine bilgi ve görüş bildirmek üzere bir danışma veya bilim kurulu oluşturmuş olması ve bilimsel yaklaşımları dikkate alma çabası ve kararı, her ne kadar yasanın çalıştırılmadığı gerçeğini değiştirmese de, çok güzel bir karardır. Ancak Bilim Kurulundaki değerli biliminsanlarının arasında Sağlık Bakanlığı ve işin mutfağında COVİD 19 hastalarının tedavi ve takibinde görev yapan kamu hekimlerinden kimsenin olmayışı ise çok düşündürücüdür. Yine ayni ekibin içinde klinik branş uzmanları da yer almamış.

Şimdi anlamamız gereken: Süreç boyunca uygulanan test politikasına, 4 Mayıs’tan beri yaşadığımız açılma sürecindeki kritik kararlara, pandemi hastanesi sürecine, en son olarak sınırlarımızın açılmasında ülkelerin risk durumlarına göre kategorilere ayrılması kararlarına bahsedilen Başbakanlık Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda mı karar verildi? Yoksa 4 Mayıs’taki açılma şekli ile ilgili bu Bilim Kurulu üyesi bazı akademisyenlerin kaygılarını bireysel sosyal medya hesaplarından açıkladıklarını da hatırlayarak onların karar ve tavsiyelerini de dikkate alan yok mu acaba?

Bütün bunları bir arada düşününce yine diyorum ki:

MASKE
MESAFE
HİJYEN”



Benzer Haberler

Trafik denetimlerinde 3 sürücü tutuklandı, 43 araç trafikten men edildi

Voice Kıbrıs Haber

“Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu”, bugün 16.00’da Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de izinsiz alkol satan bar işletmecisine yasal işlem

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de evinde kurusıkı tabanca bulunan kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Mağusa ve Girne’de uyuşturucu operasyonu: 7 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da adam öldürmeye teşebbüs: 1’i ağır yaralı, 2 kişi bıçaklandı

Voice Kıbrıs Haber