FeaturedKIBRIS

“Covid-19 aşısının Ocak ayı başlarında Kıbrıs’a gelmesi bekleniyor”

Kıbrıs Rum Sağlık Bakanı Konstantinos İoannou, çarşamba günü yaptığı açıklamada, COVID-19 aşılarının ilk bölümünü ocak ayı başlarında Kıbrıs’ın güneyine gelmesinin beklediğini açıkladı.

Basın açıklamasında konuşan İoannou, Kıbrıs’ın tüm AB aşı prosedürlerine katıldığını ve devletin tüm isteyen Kıbrıs vatandaşlarına aşıyı ücretsiz yapmak için tüm gerekli adımları attığını söyledi.

Bakan, zaman çizelgesinin uygulanması durumunda nüfusun önemli bir bölümünün mart ayına kadar aşılanmış olacağını belirtti ve “Şubat ayı sonlarına ya da mart ayı başına kadar 150.000 ile 180.000 kişiye yetecek kadar aşının elimize geçmesini bekliyoruz” dedi.

Bir soruya Bakan, nüfusun %70’i aşılanana kadar aşı sırasında da önlemlerin geçerli olmaya devam edeceği yanıtı verdi ve önlemlerin önümüzdeki üç dört ay daha geçerli olmaya devam edeceğine vurgu yaptı.

Aşıların yapımında önceliğin huzur evlerindeki yaşlılara verileceğine belirten Bakan aşı planı konusunda daha fazla bilginin önümüzdeki hafta açıklanacağını söyledi.

(CNA)


Benzer Haberler

Hristodulidis Guterres’in 3’lü ya da 5’li görüşme önerdiğini savundu

TAK

ABD’de Republic First Bank kapatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Savaşan, “Health Tourism Expo-Bakü” açılışında KKTC’yi temsilen konuşma yaptı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs ile Kırgızistan arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması imzalanacak

Voice Kıbrıs Haber

“Timsah Ateşi” seyirciyle buluştu

Voice Kıbrıs Haber

DAÜ: “DAÜ İletişim Fakültesi Yüksek Lisans Programı ilk 5’te yer aldı”

Voice Kıbrıs Haber