FeaturedKIBRIS

Çolakoğlu “Huzurevi Yasası ve Özel Huzurevleri Yasası uygulanmaya konmadı”

CTP Mağusa Milletvekili Şifa Çolakoğlu, Huzurevi Yasası ve Özel Huzurevleri Yasası’nın hiçbir şekilde uygulamaya konulamadığını söyledi.

Her iki yasanın da birtakım eksiklikleri olmasına rağmen hiçbir maddesinin yürürlüğe konulamadığını belirten Çolakoğlu, huzurevlerinin kriterleri konusunda örnekler verdi.

“HUZUREVİ NİTELEMESİ YAPAN YERLER, BAKIMEVİ NİTELİĞİNDE”

“Huzurevi nitelemesi yapılan yerler maalesef bakımevi niteliğindedir” diyen Çolakoğlu, yaşlıların bakım ve rehabilitasyonlarıyla ilgili ciddi planlamaların yapılması gerektiğini anlattı.

“YAŞLILAR İLACA ERİŞİMDE BÜYÜK ZORLUKLAR YAŞIYOR”

Yaşlıların bugün ilaca erişimde büyük zorluklar yaşadıklarını, ayda bire denk gelen elektrik zammıyla karşı karşıya kaldıklarını, alım güçlerinin her geçen gün zayıfladığını, her geçen gün güvenlik korkusu yaşadıklarını söyledi.

“Yaşlılara Saygı Haftasında” yaşlılara iyi haberler, sorunlarının çözüldüğüne dair müjdeler vermek istediğini ancak, geçen yıldan bu yana yaşlılara verilen hizmetin geliştirilemediğini ifade eden Çolakoğlu, Huzurevi Yasası ve Özel Huzurevleri Yasası’nın hiçbir şekilde uygulamaya konulamadığına dikkat çekti.


Benzer Haberler

Değirmenlik’te 17 pozitif vaka!

Voice Kıbrıs Haber

4 örgüt, Güç-Sen’in ek mesai yapmama eylemi hakkında açıklama yaptı

Voice Kıbrıs Haber

Alpargün İnşaat’ın sahibi Hasan Alpargün Lefkoşa’da tutuklanmasının ardından Türkiye’ye gönderildi

Voice Kıbrıs Haber

Dr. Fazıl Küçük Vakfı burs başvuruları başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

YDP’nin 3’üncü Olağan Kurultayı ertelendi

Fed’den faiz açıklaması