FeaturedKIBRIS

Candan, Strazburg’da AKPA toplantılarına katılacak

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Armağan Candan Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi’nin (AKPA) sonbahar oturumuna katılmak amacıyla Strazburg’a gitti.

Candan, İsrail ile Filistin arasında yaşanmakta olan çatışmaların ve kayıpların orada da çok ciddi bir endişe ile karşılandığını ifade ederek, bir an önce bu savaşın sona ermesi için ciddi çağrılar yapıldığını söyledi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşananların da gündemin en başta gelen konuları olduğunu da belirten Candan, son dönemlerde Doğu Akdeniz’deki tartışmalara ve işbirliğine dönük olarak çalışmaların olduğunu da kaydetti.

Candan, “Bu gündemdeki çalışmalar İsrail-Filistin çatışmalarının gölgesinde kaldı.  Bir önceki genel kurul çalışmaları sırasında Doğu Akdeniz’de Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkiler, İsrail, Lübnan ve Mısır arasındaki ilişkilerle Doğu Akdeniz’de nasıl bir işbirliği yapılabileceğine ilişkin olarak, doğrudan Kıbrıs’ı da bire bir etkileyen, ilgilendiren raporlar ve karar çalışmaları vardı. Ancak, şu anda onlar gündemin en önemli noktasında değil. Kıbrıs’a ilişkin olarak doğrudan ilişkili olarak bu genel kurul çalışmalarında herhangi bir karar ya da rapor geçmesi beklenmiyor” dedi.

Candan, Strazburg’un dünyada çok taraflı diplomasinin yürütüldüğü önemli bir yer olduğunu kaydederek, kendilerinin de Kıbrıslı Türk milletvekilleri olarak buradaki tartışmaları doğrudan takip edip gerektiğinde söz alarak fikirlerini paylaştıklarını vurguladı.


Benzer Haberler

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK