FeaturedKIBRISPolitika

Çakıcı: Borç faizleri dövizde 2 katını geçmeyecek

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, hükümete gelmeleri durumunda Faiz Yasası’nın geçirilerek borç faizlerinin dövizde 2 katını geçmeyecek şekilde düzenleneceğini belirtti. Çakıcı, katıldığı TV programında Seçim Manifestosunda yer alan projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Mehmet Çakıcı, Faiz Yasası’nın geçirilmesinin şart olduğunu belirterek, dövizde iki katından yukarı olan bütün faizlerin silineceğini belirtti. Bu sistemde bazı bankacıların tefeci haline geldiğini kaydeden Çakıcı, düzenleme yapılmasının gerekliliğine vurgu yaptı. Çakıcı, geçmiş yıllarda mazbata, faiz mağduriyetleri yüzünden hapse girmek üzere olan insanların yapılan yasayla zor kurtarıldıklarını kaydederek, Faiz Yasası’nı geçireceklerini kaydetti. Çakıcı, yapılacak faiz yasasıyla, faize faiz uygulanmasıyla anaparanın 50-100 katı gibi astronomik rakamlara ulaşarak borçlu insanların hayatını karartan sisteme son verileceğini kaydetti.

“Kadın ve genç girişimcilere 50 bin tl destek verilecek”

Çakıcı, bir diğer önemli proje olan her kadın ve genç girişimciye yeni kuracağı işte 50 Bin TL destek verileceğini kaydetti. Bu sayede iş hayatına atılacak girişimcilerin destekleneceğini ifade eden Çakıcı, kadının toplumsal yaşama katılımını artırmayı ve yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçladıklarını belirtti. Çakıcı, gençlerin de önünün açılması için ekonomik düzeylerinin yükseltilmesi gerektiğini düşünerek böyle bir projeyi gündeme getirdiklerini kaydetti. Bunun yanında kadınlara şiddetin son yıllarda artış gösterdiğini belirten Çakıcı, kadına yönelik şiddetle etkin mücadele edileceğini ve kadın sığınma evinin kurulacağını sözlerine ekledi.


Benzer Haberler

Doç. Dr. Arif Akkeleş hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

13 kilo uyuşturucu ile yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

YDP Kurultayı’nda oylama yapılıyor… Sandıklar 20.00’de kapanacak

TAK

Hristodulidis “Türkiye’nin artık iki devleti değil egemen eşitliği desteklediği söylentileri doğru değil”

TAK

Von Der Leyen “Bütün AB Kıbrıs sorununda Güney Kıbrıs’ın tarafında”

TAK

Creditwest Bank 30. yılında ilkokul çocuklarına yönelik resim yarışması düzenliyor

Voice Kıbrıs Haber