FeaturedKIBRISKültür Sanat

Buffer Fringe Festivali’nin yeni Sanat ve İdari Yönetmeni Ellada Evangelou oldu

Dayanışma Evi, her yıl düzenledikleri Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali’nin 6. Yılında Sanat ve İdari Yönetmen olarak Ellada Evangelou ile çalışacaklarını duyurdu.

Evangelou, bu yıl 25-27 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalin temasının  “(bir) tampon bölge’yi tanımlamak, arada kalan bölge” olarak belirlendiğini açıkladı:

“Sıkça sormadığımız sorular ve yıllardır içinde yaşayıp kaçınmaya devam ettiğimiz gerçeklikler var. Bu boşluğu tanımlamak için, Kıbrıs’tan ve yurtdışından sanatçı ve yaratıcı kişileri seyircilere kendi cevaplarını sunmaya davet ediyoruz: Tampon bölge sizin için (sanatsal ve kişisel olarak) ne ifade ediyor? Arada kalmış bir bölgeyi, gerçeklikler arası bir alan olarak nasıl algılarsınız? Sizce bu bölge zaman, hafıza ve estetiksel açıdan bir süreç olarak algılanabilir mi?”

Festivalin resmi katılım çağrısının önümüzdeki haftalarda Dayanışma Evi ve Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali’nin internet sitesi ve sosyal medya hesaplarının yanı sıra basına da duyurulacağı belirtildi.

Ellada Evangelou kimdir?

Ellada Evangelou Kıbrıs’ta doğup büyüyüp ve eğitimini Kıbrıs ve ABD’de tamamladı. Kıbrıs’ta ve ABD’de yüksek öğrenimde tiyatro ve dramatürjü alanında eğitimcidir. Tiyatro ve kimlik arasındaki ilişkiye ilgi duyan Ellada Evangelou, aRtivism ve kolonileşme sonrası, çatışma sonrası toplumların kesişme noktalarında çalışmalarını sürdürmektedir. Rooftop Theatre’ın (2004) kurucusu ve Anna Lindh vakfı Kıbrıs Ağı’nın eş başkanıdır. 2018 yılında IMPACT isimli, sanat, kültür ve çatışma dönüşümü alanında global bir inisiyatife katılmış ve şu anda projenin lider kadrosunun bir üyesidir.


Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali hakkında:

Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali (BFPAF) yerli ve yabancı sanatçıların deneysel ve yenilikçi çalışmalarını sergileyebilecekleri; sanatsal ve fiziksel bariyerlere meydan okuyan ve sanatçıların biraraya gelip fikir alışverişinde bulunabilecekleri bir alandır. Buffer Fringe, performans sanatları ile ilgili sabitleşmiş fikirleri, sanatçı ve seyirci arasındaki ilişkiyi sorgulayan ve sanat ile toplum arasındaki ilişkiye yeni bir ışık tutan bir festivaldir.


Benzer Haberler

Limasol’daki eylemde 10 genç tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Aşdod Limanı’na Larnaka üzerinden 400 tonluk yardım sevkiyatı yapıldı

KHA

Cinayet girişimiyle ilgili 10 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs’ta 20 yıldır devam eden serbest dolaşım toplumları biraraya getiriyor

Voice Kıbrıs Haber

Yarın ve çarşamba yağmur bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Hava 15 gündür tozlu

Voice Kıbrıs Haber