DÜNYA

Bu kez ‘boş oturmayacağız’ dedi

ABD Başkanı Donald Trump, İzmir’de ev hapsinde tutulan pastör Andrew Brunson’la ilgili Türkiye’ye yönelik iddialarını ve açıklamalarını sürdürdü.

Trump önce Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Türkiye uzun yıllar ABD’den faydalandı. Şimdi harika bir Hıristiyan pastörü tutuyorlar ki ondan büyük bir vatansever rehine olarak ülkemizi temsil etmesini istemem gerekiyor. Biz Türkiye’den kesintiye gidiyoruz” dedi.

Trump, dün de Beyaz Saray’dan ayrılmadan önce basın mensuplarına Brunson konusunda açıklama yaptı. Trump “Bence Türkiye oldukça kötü bir şekilde hareket etti. Bu konunun daha sonunu görmedik. Boş oturmayacağız. Bizim insanlarımızı tutamazlar. Ne olacağını göreceksiniz” dedi.

Türkiye’nin uzun süredir bir sorun olmayı sürdürdüğünü ve bir dost gibi hareket etmediğini öne süren Trump, Brunson’a yönelik suçlamalar içinse ‘Uydurma’ olarak niteledi. Trump, “Casus olduğu yönünde düzmece bir iddia ortaya attılar. Brunson şu an bir dava süreci geçiriyor, eğer buna bir dava derseniz. Onu çok süre önce bize geri vermiş olmaları gerekirdi” dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da önceki gün, Türk yargısının Brunson’ı bırakmaması hakkında “Bu yönetim tarafından unutulmayacaktır” demişti.


Benzer Haberler

İngiltere’deki yerel seçimlerde birçok bölgede sonuçlar belli oldu

TAK

ABD: İsrail’in Refah’a kapsamlı “kara operasyonuyla” ilgili bir plan görmedik

TAK

İspanya hükümeti, “Ulusal Boğa Güreşleri Ödülü’nü” kaldırdı

Voice Kıbrıs Haber

Somali’de şiddetli yağışlar nedeniyle en az 8 bin kişi evini terk etti

Voice Kıbrıs Haber

10 haftada iki kez 1’er milyon dolar kazandı

NTV

Hamas’tan yanıt bekleniyor: İsrail’den bir hafta süre

NTV