FeaturedTürkiye

Botero’nun şişmanları Türkiye’de

19 Nisan’da 85. yaşını kutlayan Kolombiya’nın en önemli ressam ve heykeltıraşlarından Fernando Botero’nun şişman formlu resimleri ve heykelleri Karaköy’de Anna Laudel Contemporary’de sergileniyor.

Bu sergi Türkiye’de Botero’nun ilk sergilenişi değil. İlk kez 2010 yılında Pera Müzesi’nde açılan kapsamlı bir sergiyle ağırlanan Fernando Botero sergisi o dönem büyük ilgi uyandırmıştı. Ancak serginin büyük kısmı daha önce Türkiye’de gösterilmemiş eserlerden oluşuyor. Bu bakımdan 25 eserden oluşan ve galerinin dört katına yayılan sergi ilgiyi hak ediyor. Halen Monako, İtalya, Yunanistan, Amerika ve Kolombiya arasında yaşayan ve çalışan sanatçının sergide, resim; bronz ve mermer heykeller; desen ve çizimler dahil olmak üzere üç bölümden oluşan bir seçkisi yer alıyor. Formu hacimlendirerek sanat tarihindeki form kavramına kafa tutan Botero’nun kendine has sanatı 20. yüzyıl içinde ayrı bir önem taşıyor. Kolombiya kültürünün toplumsal yapısını yansıttığı çalışmaları, siyasi otorite, mafya babaları ve sanatçının orta sınıfa has gözlemlerini izleyiciye mizahi bir dille sunuyor. Botero’nun özellikle gündelik hayata bakışı sergiye yansıyor. Bu bakımdan sergiye de ‘Yaşamın Şiiri – Hayattan Sahneler’ adı verilmiş.

Sergi 25 Haziran’a dek salıdan cumartesiye dek 12.00’den 19.00’a dek, pazar günleri ise 12.00’den 18.00’e dek görülebilecek.

Kaynak: Milliyet


Benzer Haberler

441 araç sürücüsü rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

İkamet izinsiz 2 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Elektrik tellerinin birbirine temas etmesi sonucu yangın çıktı

Voice Kıbrıs Haber

Gönyeli ve Güzelyurt-Girne Anayolu’nda kaza!

Voice Kıbrıs Haber

Girne ve Güzelyurt’ta uyuşturucu: 4 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

E-fidan kampanyası, “sendebirfidanbağışla” Challenge’ı ile ağaç dikimini teşvik ediyor

TAK