FeaturedKIBRIS

BM Genel Sekretri Guterres’in açıklaması

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs sorununa tarafların kabul edebileceği bir çözüm bulma çabalarını destek için BM’in ve kendisinin iki toplumun ve garantör güçlerin hizmetinde olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Avrupa’daki çatışmalar konulu oturumunda konuşan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs konusuna da değindi.

Guterres, uzun süredir devam eden Kıbrıs sorununun kapsamlı ve kalıcı bir çözümüne kavuşması içinyapılan Kıbrıs müzakereleri de dahil Avrupa’daki barış çabalarına öncülük ettiklerini anlattı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, Kıbrıs sorununa tarafların kabul edebileceği bir çözüm bulma çabalarını destek için BM’in ve kendisinin iki toplumun ve garantör güçlerin hizmetinde olduğunu söyledi.

Kıbrıs Rum resmi haber ajansı CNA ise Birleşmiş Milletlerin bir sözcüsünün ajansa yaptığı açıklamaya yer verdi veismi verilmeyen sözcünün liderler görüşmesinin yeni tarihinin zamanı gelince açıklanacağını belirttiğini aktardı.

Habere göre müzakerelerin durumuyla ilgili bir soruyu yanıtlayan sözcü, “Eide sürece bağlılıklarını ifade eden iki liderle çalışmaya devam etmektedir. Yeni tarihler zamanı gelince duyurulacaktır” dedi.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK