KIBRIS

Birincilik ödülü KAÜ’lü akademisyenin

İktisadi Araştırma Vakfı (İAV) tarafından geleneksel olarak her yıl farklı bir temada düzenlenen “Prof. Dr. M. Orhan Dikmen” Araştırma Yarışması’nda birincilik ödülüne Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Öğretim Üyesi ve Ekonomi ve Politika Araştırma Merkezi Direktörü Dr. Ömer Tuğsal Doruk tarafından hazırlanan ‘Türkiye Ekonomisi İçin Varlık Fonunun Ekonomik Büyüme Açısından Analizi: Ampirik Bir Deneme’ başlıklı çalışma layık görüldü.

İktisat alanında oldukça prestijli bir araştırma yarışması olan Prof. Dr. Orhan Dikmen Yarışması, İAV’ın kurucuları arasında yer alan Prof. Dr. Orhan Dikmen’in anısına düzenlenen ve genel itibarıyla her yıl güncel bir temaya sahip olan bir yarışma özelliğindedir. 2017 yılı “Prof. Dr. M. Orhan Dikmen” Araştırma Yarışması’nın teması Türkiye Varlık Fonu: Küresel Rekabet Edebilirlik ve Bölgesel Güç Olarak Ekonomik Büyüme ve Kalkınmaya Etkisi olarak belirlendi.

Dr. Doruk’un çalışmasında Türkiye ekonomisinde yeni olan varlık fonunun kısa, orta ve çok uzun vadeli potansiyeli ekonomik büyüme açısından ampirik olarak test edilmektedir. Elde edilen sonuçlar ise; Türkiye ekonomisinde varlık fonunun uzun vadede tasarruflar kanalı üzerinden bir büyümeye etkisi olacağı yönündedir. Dr. Doruk’un çalışmaları genel olarak finansal iktisat, uygulamalı iktisat ve ekonomik büyüme alanına yoğunlaşmaktadır.


Benzer Haberler

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar “KKTC Doğu Akdeniz’de huzur ve güvenin anahtarı”

TAK

Hekimler Sendikası’ndan 28 Nisan “Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü” mesajı

Voice Kıbrıs Haber

“RFA Cardigan Bay” ve “Jennifer” Gazze’ye gitmek üzere Güney Kıbrıs’tan yola çıktı

TAK

Doç. Dr. Arif Akkeleş hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber