FeaturedKIBRIS

Bir Yeşil hat hikayesi

 Sinopsis

Bu Lefkoşa’nın “Yeşil Hat”tında geçen bir hikayedir; variller ve dikenli tellerden çatma bir duvarın bir kasabayı; bir ülkeyi ikiye böldüğü bir hikaye.  Kıbrıslı Rum bir asker olan Kypros, karşı tarafın askeri olan Murat’ın aslında kendi evinde yaşadığını öğrenir. Aynı kendisi gibi, o da bir göçmendir. Savaş ikisini de yerlerinden ayrılmaya zorlamıştır; Kypros kuzeyden güneye, Murat ise güneyden kuzeye göç etmiştir. İzin gününde köyüne dönen Murat, dönüşte Kypros’a evinden bir armağan getirir, bir aile fotoğrafı, ve her ikisini de “diğer tarafa” götürecek gizli bir geziye çıkmalarını teklif eder. Geride bıraktığı sevgilisini, Kıbrıslı Türk bir kızı görmek isteyen Kypros, sonuçlarını düşünmeden bu teklifi kabul eder.

Yayın Tarihi

23 Mart tarihinden itibaren tüm şehirlerdeki Cineplex sinemalarında gösterime girecektir.

 Yapım

BİR YEŞİL HAT HİKAYESİ, Panicos Chrysanthou («Duvarımız», «Akamas») tarafından yönetilmiş bir Kıbrıslı filmdir. Film Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Eurimages, Yunan Film Merkezi, ERT, CyBC ve Medya Programı tarafından desteklenmiştir.

Oyuncu kadrosu ve ekip

Ana kadro:

Michalis Sophocleous, Cihan Tarıman, Matthias Lier, Maria Moustaka, Andreas Tsouris, Theodoros Michaelides, Barış Refikoğlu, Achilleas Grammatikopoulos, Yianna Lefkati, Demetris Xystras, Erdoğan Kavaz, Andreas Argyrides, Skevos Polycarpou, Simos Tsiakkas

Fotoğraf: Nicos Kavoukides

Müzik: Michalis Christodoulides

Montaj: Kyros Papavasileiou

Ses: Constantinos Kittou

Kostüm: Freideriki Miliou

Sanat Yönetmeni: Paris Manoli

 

Fragman

İngilizce altyazı ile: youtube.com/watch?v=5DyrEPxLO6M


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber