FeaturedKIBRIS

“Bir yavrunun gözyaşını akıtmak hayra delalet değildir”

UBP Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra, polisin asayiş kontrolleri sırasında tutuklanan, 5 yıldır kayıt dışı olarak ülkede kaldığı ortaya çıkan Vietnam uyruklu Dong Thi May ve 3 yaşındaki çocuğuyla ilgili açıklama yaptı.

Altuğra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemize çalışmak için gelen yüzlerce kadın emekçi vardır.Çeşitli ülkelerden ailelerinden uzak,sadece ekmek parası için gelen yüzlerce kadın.Her ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de uyulması gereken kurallar vardır elbette.Zaten böyle de olması gerekir.

Çalışmaya gelen her ferdin kanunlara uygun birşekilde işveren tarafından her türlü yasal işlemi tamamlanmak zorundadır.Lakin,işveren kendi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmezse,yanında çalıştırdığı emekçinin hakkını gasp ediyorsa,emekçi cezalı konumuna düşüyorsa,yıllık izin hakkını kullanmak istediğinde 5 günlüğüne dahi kendi ülkesine ailesinin yanına çocuklarının yanına gidemiyorsa,buradaki esas yargılanması gereken ayni zamanda ağır cezai yaptırımların uygulanması gereken ilgili işverendir.

Emekçi yüzde yüz mağdurdur.Ancak gelin görün ki,her zaman ezilen,her zaman insani hakları gasp edilen emekçiler olmaktadır.Hele ki son yaşanan tüyler ürperten olay ise insanlıktan untanmamızı gerektiren bir yas… Evet Vietnamlı bir kadından bahsediyorum.O da ekmek parası için gelmiş,çalışmış,hamile kalmış anne olmuş,çocuk baba tarafından sahiplenilmemiş.Çalışma izni için gereken prosedür uygulanmadığı için kadın cezaya düşmüş.Sınır dışı edilecekmiş…

Peki çocuk ne olacak ÇOCUK? Çocuk daha 3 yaşında.Anneye şiddetle ihtiyacı var onun.Annenin de çocuğuna tabi ki.Hiç mi yüreğiniz parçalanmıyor anne ile yavrusunun göz yaşları içinde ayrılma sahnelerini izlerken.Hiç mi vicdanınız sızlamıyor? YETİŞKİN YAŞTA DAHİ OLSA SİZİ ANNENİZDEN AYIRSALAR TEPKİNİZ NE OLUR?
SAHİ SİZ HİÇ ANNESİZ BÜYÜMENİN NE DEMEK OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?”


Benzer Haberler

Vaka sayısı 6’ya yükseldi

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da vaka sayısı 100’e yaklaştı

Voice Kıbrıs Haber

“İsmail Arter suç işliyor, seyredecek misiniz?”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar “Geleceğe umutla ve güvenle bakabilmemizin teminatıdır”

Voice Kıbrıs Haber

Aktuğ: Büyük hasar var

Voice Kıbrıs Haber

KTOEÖS’ten meclis önünde eylem

Voice Kıbrıs Haber