FeaturedKIBRIS

“İsmail Arter suç işliyor, seyredecek misiniz?”

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Genel Sekreteri Murat Kanatlı, Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in suç işlediğini iddia eden bir açıklama yaptı.

Kanatlı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter şu anda 6 milyon TL overdraft limiti üstünde, belediye meclisi kararı olmadan borçlanmış durumdadır, 45/2011 diyor ki:

21. (1) Bu Yasanın 7’inci, 8’inci, 9’uncu, 10’uncu ve 14’üncü maddelerinde düzenlenen borçlanma ile ilgili limit ve usullere uymayan kurum veya kuruluşların yukarıda belirtilen maddelerdeki limit ve usullere uyulmamasından sorumlu olan veya yapılan işlemlerde veya alınan kararlarda açıkça imzası bulunan yöneticiler ile yönetim kurulu üyeleri bir suç işlemiş olurlar ve mahkumiyetleri halinde beş yıla kadar hapis cezasına veya 20.000.-TL (Yirmi Bin Türk Lirası)’na kadar para cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabilirler.

(2) Bu Yasanın 15’inci madde kurallarına aykırı hareket eden kişiler bir suç işlemiş olurlar ve mahkumiyetleri halinde beş yıla kadar hapis cezasına veya 20.000.-TL (Yirmi Bin Türk Lirası)’na kadar para cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabilirler.

23. Bu Yasayı, Maliye İşleriyle Görevli Bakanlık yürütür.

Sayın Olgun Amcaoğlu, suç var, İsmail Arter suç işliyor, seyredecek misiniz?”


Benzer Haberler

En çok yağış 21 kilogram

Voice Kıbrıs Haber

“Belediye başkanlarıyla bile konuşulmadı”

Son dakika: Denktaş’tan istifasına ilişkin ilk açıklama!

Voice Kıbrıs Haber

Eroğlu, Akıncı’yı eleştirdi

Voice Kıbrıs Haber

“Her türlü uluslararası platformda sesimizi duyurmak için çalışıyoruz”

Türkiye’de Çin malı zayıflama hapı öldürdü!