FeaturedKIBRISVOI Özel Haber

“Bir umut bile kalsa mücadele etmeye devam edeceğiz”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gençlik Örgütü Başkanı Yusuf Osman, yaptıkları çalışmalar ve hedefleri hakkında gazetemizin sorularını yanıtladı. Hem siyasi hem sosyal hem de ekonomik anlamda hükümetin takipçisi olduklarını belirten Osman, ülkemizdeki gençlerin yaşadığı en büyük sorunların başında ‘bulanıklık’ geldiğini söyledi. Gençlerin beyin göçüyle yurt dışına kaçtığını belirten Osman, hükümetten önlemler ve ekstra siyasetler beklediklerini vurguladı. Ülkemize bir yarar borçlarının olduğuna dikkat çeken Osman, bu yarar borcunu da mücadeleyle ödeyeceklerini ekledi. 

Tünay MERTEKCİ

Osman: Her anlamda hükümetin takipçisiyiz

Toplumcu Demokrasi Partisi Gençlik Örgütü Başkanı Yusuf Osman, her anlamda hükümetin takipçisi olduklarını belirtti. TDP Gençlik olarak hem siyasi hem sosyal hem de ekonomik anlamda hükümetin takipçisi olmaya devam edeceklerini ifade etti ve gençlerin önünü açacak politikaları talep edip beklediklerini kaydetti.

Gerek döviz krizi gerekse doğal gaz kriziyle tüm insanların kendilerini bir çıkmazın içerisinde hissettiğini vurgulayan Osman, önemli olanın tüm toplumun ve özelde gençlerin geleceği olduğunu dile getirdi.

Kişilerin ülkemizde kendilerini bu topraklara ait hissetmesi için var olan bulanıklığın kalkması gerektiğine dikkat çeken Osman, bunun devamında da fırsatların doğması gerektiğini vurguladı.

“Gençler beyin göçüyle yurt dışına gidiyor”

Devlet tarafından yapılacak olan yatırım ve üretilecek olan siyaset aracılığıyla bunun sağlanabileceğini kaydeden Osman, “Bu ülkeye yatırım yapması gereken gençler beyin göçüyle yurt dışına gidiyor” dedi.

Gençlerin artık yurt dışında bir gelecek kurmaya çalıştığını belirten Osman, kendilerinin bunun önüne geçmek istediğini söyledi.

Bunun için hükümetten önlemler ve ekstra siyaset beklediklerini vurgulayan Osman, “Hem ülkemizin popülasyonunu daha fazla kaybetmeyelim hem de aynı zamanda bu ülkeyi hayal ettiğimiz, dünyada güzel bir yerde, bir konumda görebilelim” diye konuştu.

“Gençler önünü göremiyor”

Ülkemizde gençlerin yaşadığı en büyük sıkıntılar arasında söz konusu bulanıklığın bulunduğunu belirten Osman, ülkemizde gençlerin önünü göremediğini dile getirdi.

Günümüzde hiçbir şeyin artık eskisi gibi olmadığını ifade eden Osman, “Artık çok daha vahşi bir sektör vardır. Hem ticari anlamda hem hayatı yaşama anlamında. Artık bilgiye ulaşım çok hızlı evet ama bulunan imkanlar, teknolojik imkanlar gençlerin önünü tıkıyor. En basiti bir internetin hızı bile ülkemizde bazı işlerin aksamasına, bazı sektörlerin aslında hiç var olmamasına bile sebep olabiliyor. Bu yüzden hem altyapısal olarak hem de ekonomik olarak ilerlemek istiyorsak nokta atışı yapacağımız bazı yerler vardır. Örneğin internet tüm dünyada kabul edilmiş bir gerçektir ki artık ekonominin çoğunluğu internet üzerinden dönüyor. Biz bunun önünü açabilmeliyiz” dedi.

İnsanları internete teşvik ederek ülkeye dışardan kapital getirmenin bir sürü yolunun olduğunu ifade eden Osman, aynı zamanda da bu insanlara ekstradan ve bir efor harcamadan gelir sağlayıp burada güzel bir gelecek sağlanabileceğini kaydetti.

“Kampımıza kayıtlar devam ediyor”

TDP Gençlik olarak 23-25 Ağustos’ta Karpaz’da kamp yapacaklarını söyleyen Osman, kampa kaydın son güne kadar süreceğini belirtti ve “Katılmak isteyen, misafirimiz olmak isteyen herkes davetlidir” dedi.

Kampta hem toplumsal cinsiyet eşitliğiyle hem de ülkedeki sosyal hizmetlerin ne durumda olduğuyla ilgili eğitimlerin olacağını söyleyen Osman, Barış Başel ile Ömür Yılmaz’ın katılımıyla eğitimlerin düzenleneceğini belirtti.

Ülke siyaseti için Aşk-ı Devrim diye bir kitaplarının olduğunu ifade eden Osman, “Bizim kendi tüzüğümüzü, kendi siyasi dünya görüşümüzü söyleyen bir kitabımız var. Bu kitabı güncellemeyi hedefliyoruz kamp sonrasında” diye konuştu.

“İki toplumlu aktiviteleri hızlandıracağız”

Bunlara ek olarak iki toplumlu aktiviteleri de hızlandırmayı hedeflediklerini ifade eden Osman, aynı zamanda hükümetin atacağı adımlara göre çeşitli eylem ve siyasi aktivitelerinin de olacağını vurguladı.

Daha önceleri gençlik örgütü olarak birçok panel düzenlediklerini kaydeden Osman, gençlik örgütü olarak bu panellerin ve eğitimlerin devamını getireceklerini belirtti. “Özellikle bizim olan Aşk-ı Devrim kitabımızı güncelleyeceğiz. Sonrasında da birkaç tane daha eğitim yapıp finalize edeceğiz bu kitabı. Bir etkinlik düzenleyip bunu tekrardan güncel bir şekilde Kıbrıs Türk gençliğine tanıtacağız” dedi.

“EDON ile gelenekselleşmiş aktivitelerimiz var”

Kıbrıs’ın güneyinden daha çok AKEL’in gençlik örgütü EDON ile bağlantılarının ve aktivitelerinin olduğuna dikkat çeken Osman, gelenekselleşmiş bazı eğitimlerinin olduğunu söyledi.

Örneğin bisiklet eğitimi gibi eğitimler organize ettiklerini ifade eden Osman, “Bu bisiklet sürüşü iki toplumlu bir etkinliktir. Bu etkinlik her iki taraf için de çok önemlidir ve geçen sene Stelios Vakfı tarafından da ödüle layık görüldü. Bu sene de yaptık. Gelecek sene de yapacağız ve birkaç fikir daha vardır. Onları daha çok kış döneminde insanların daha çok dışarıda durabileceği dönemlerde yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Aynı zamanda ‘Imagine Cyprus’ kapsamında etkinliklerinin de olacağını belirten Osman, “Yani sadece biz ve EDON değil Kıbrıs Türk soluna hitap edecek. Federasyona inanan tarafları ne kadar artırıp bir araya getirebilirsek, ne kadar fazla aktivite yapabilirsek o kadar yapmaya çalışacağız önümüzdeki dönemde” dedi.

“Bu topraklara yarar borcumuz var”

Kıbrıslı Türk gençlere de çağrıda bulunan Osman, ülkemizin zor zamanlardan geçtiğini fakat her karanlığın sonunun bir aydınlık olduğunu söyledi.

“Dünyadaki tüm karanlıklar birlik olsa yine de tek bir mum ışığını bile söndüremezler. Biz o mum ışığı olmaya devam ettiğimiz sürece” şeklinde konuşan Osman, bir umut bile kalsa o umut için savaşmaya, bu ülkede mücadeleye devam etmeye her zaman değdiğini söyledi.

“Çünkü bu topraklara bir yarar borcumuz vardır bizim” şeklinde konuşan Osman, bu yarar borcunu da bu mücadeleyle ödeyeceklerini sözlerine ekledi.

Voice Of The Island – 2019


Benzer Haberler

Borsa günü rekor seviyeden tamamladı

AA

Hala Sultan Futsal Takımı Türkiye finallerinde

TAK

Gardiyanoğlu “1 Mayıs’ta çalışan emekçiye normal günün iki katını ödemek yasal zorunluluktur”

TAK

Cinsel istismar zanlısına 2 yıl 6 ay hapis!

Voice Kıbrıs Haber

Türkiye’de Yargıtay Başkanı 27. tur seçiminde de belirlenemedi

AA

El-Sen’den Kıb-Tek anketi… Araştırmaya katılanların yüzde 78’i ihalesiz yakıt alımına karşı

TAK