FeaturedKIBRIS

Berova “Güven yarattık”

Maliye Bakanı Özdemir Berova, Bakanlık olarak devletin üzerine düşen mükellefiyeti zamanında yerine getirme adına büyük bir gayret içerisinde olduklarını belirterek, piyasa anlamında da bir güven yarattıklarını söyledi.

2023 ve 2024 yıllarında enflasyonun yüksek olduğu bir dönemden geçildiğini belirterek, hükümetin temel şiarının, özellikle orta ve alt gelirli insanların yüksek enflasyon altında ezilmemesini sağlamak olduğunu söyledi.

Özellikle gıda alanında doğrudan gelir desteğini 2024 yılı bütçesinde geçmiş yıllara nazaran yüzdelik açısından çok daha yüksek seviyeye getirerek, hayvancı ve çiftçinin, üretimini devam ettirmesi ve artırması adına mali kaynakları yarattıklarını ifade etti.

Bakan Berova, sağlık alanında ilaç sıkıntısı ve diğer alanlarda sıkıntı yaşamamak adına bütçeye gerekli ödenekleri koyarak, halkın sağlık açısından da sıkıntı yaşamayacağı bir 2024 öngörüsü yarattıklarını belirtti.

Berova, 2023 yılında yüzde 83.5 oranında bir enflasyon ortaya çıktığına dikkat çekerek, çalışanların ücretlerinin, hayat pahalılığı ve vergi düzenlemesiyle yüzde 83’ün çok daha üzerinde, yüzde 100’ün üzerinde rakamlara ulaştığını ifade etti.

Ocak ve şubat ayında gıda alanındaki enflasyonun bütünsel enflasyonun üzerinde çıktığını kaydeden Berova, 2023 yılında gıda alanındaki enflasyon oranının yüzde 67 olduğunu ancak hayat pahalığını gıda üzerinden değil kümülatif olarak yaptıklarını söyledi.

“Herkes müsterih, herkes rahat olabilir” diyen Berova, hükümetin olanaklarını zorlayarak, orta ve alt gelirli gruplar için her türlü önlemi alacağını vurguladı. Berova, geçecek yasalarla birlikte mayıs ayı sonunda ücretlerin, dört aylık hayat pahalığı hesaplanarak, maaşlara ve ücretlere yansıtılacağını belirtti.


Benzer Haberler

Hristodulidis Guterres’in 3’lü ya da 5’li görüşme önerdiğini savundu

TAK

ABD’de Republic First Bank kapatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Savaşan, “Health Tourism Expo-Bakü” açılışında KKTC’yi temsilen konuşma yaptı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs ile Kırgızistan arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması imzalanacak

Voice Kıbrıs Haber

“Timsah Ateşi” seyirciyle buluştu

Voice Kıbrıs Haber

DAÜ: “DAÜ İletişim Fakültesi Yüksek Lisans Programı ilk 5’te yer aldı”

Voice Kıbrıs Haber