CoronavirüsFeaturedKIBRIS

“Ben de temaslılarım da karantina merkezlerindeyiz”

Covid-19 testi pozitif çıkan Ece Demirağ, sosyal medya hesabından açıklama yaparak, güneyde çalışması nedeniyle “Rum tarafından getirdi da bulaştırdı, yaktı buradaki insanları” şeklinde eleştirilere maruz kaldığını belirtip “İnsanız, korunmak için elimizden geleni yapıyoruz ama bazen kaçamıyorsunuz. Bulaşır. Bunu bir suç olarak görmekten ve insanları eleştirmekten vazgeçin.” dedi.

Tek semptomunun baş ağrısı olduğunu söyleyen Demirağ “Daha fazla yayilmadan onune gecilebilir belki.. Test yapin! Saglikla kalin.” dedi.

Demirağ’ın paylaşımı şu şekilde:

“Sevgili arkadaslarim, bu sekilde bir gonderi paylasmaktan sahsen rahatsizim ama yapilan elestirilere de daha fazla sessiz kalamayacagim. kucuk bir adada yasariz, herkes herkesi tanir ve herkesin her konuda bir fikri var. Dusuncenizde, tartismanizda ozgursunuz ama lutfen bunu karsidakini kirmadan yapin cunku laf soylediginiz insanlarin neler yasadigi, ne hissettigi, ne dusundugu konusunda hicbir fikriniz yok. Test sonucum pozitif cikti ama saglik durumum iyi. Tek semptomum bas agrisi. Oncelikle bunu bildirmek isterim. Ben de temaslilarim da karantina merkezlerindeyiz. Rum tarafinda isliyorum ve pazartesi kapidan gecis yapabilmek icin cumartesi test yaptirdim. Pozitif cikmam uzerine yapilan testlerde benimle baglantili-baglantisiz daha bircok insanin pozitif oldugu ortaya cikti.

Rum tarafindan getirdi da bulastirdi, yakti buradaki insanlari deyenlere ve bunu cirkin, kirici bir sekilde yapanlara; benim de ailem var, sevdiklerim var, risk grubunda tanidiklarim var. Bile isteye kimse sevdiklerine zarar vermek istemez. Rum tarafinda maskesiz hic kimseyle temasim yok, gunluk 2-3maske degisiyorum, lab icerisinde oldugumuz saatlerde lab onlugu giyiyoruz ve her kapida dezenfektanlar var surekli ellerimizi dezenfekte ediyoruz. Bizde bu sekilde korundugumuz herhangi bir ortam varsa, lutfen bana bildirin cunku ben bilmiyorum. Vakalarin sayisinin farkinda oldugumuzdan, biz de korkarak, cok titiz davraniyoruz. Buna ek olarak sunu da belirteyim ki ben en son 16sinda ise gittim ve sonrasinda da hic guney kesime gecmedim. Ayrica pozitif cikmam uzerine labovatuvarda yapilan testlerde, arkadaslarimin tahlilleri temiz cikmistir.

Kabul edin ya da etmeyin, ne yazik ki bizde de yayilmis durumdadir bu virus. Hic guneye gecmemis birinin de, guneyde calisan birinin de virusu kuzey kesimden kapmis olma ihtimali var. Sirf guneyde isliyorum diye tum elestiri oklari uzerime yonlendirilip, kapti sifayi da bulastirdi bize da tarzinda cirkin elestiriler yapilmistir. Oyle olmasi durumunda bile; Burada nasil bir psikolojide oldugumuz hakkinda hic bir fikriniz yok. Disaridan yorum yapmasi cok kolay ama siz yalniz basiniza bir odadayken, ne zaman oldu nasil oldu kimlere bulastirmis olabilirim diye kafanizda milyonlarca soru donerken, sevdikleriniz hastanede yatarken, risk grubundaki tanidiklarinizin bulasmis olma ihtimalinden korkarken bir de disaridan bu sekilde yorumlar okumak gercekten zarar veriyor. Tanimadiginiz bir insan icin acimasiz bir sekilde yaptiginiz elestirilerin karsinizdaki insana yasatabilecegi etkileri hic dusunmuyorsunuz.

Guney kesimden ya da bu taraftan.. bu virus tum dunyaya yayilmis haldeyken, bizde bulasan her bir kisi hakkinda elestiride bulunmaktan vazgecin lutfen. Insaniz, korunmak icin elimizden geleni yapiyoruz ama bazen kacamiyorsunuz. Bulasir. Bunu bir suc olarak gormekten ve insanlari elestirmekten vazgecin. Grip olan bir insani niye grip oldun virusu bize bulastiracan simdi diye suclamadigimiz gibi, lutfen bu virusu kapanlari da bu kadar acimasiz elestirmeyin. Kimse hic bir seyi bile isteye cevresindekilere zarar vermek icin yapmaz. Boyle seylerin yasanmasini istemesek de, eger basimiza gelmisse bunu kabul edip en saglikli sekilde atlatmak icin elimizden geleni yapmaliyiz.

Pozitif vakalarin ardindan zincir halinde pek cok insan gidip test yaptirdi. Habersiz dolasan, belki de hic test yapip pozitif oldugu ortaya cikmayacak kisiler oldu. Testler sonucunda daha fazla yayilmadan erken bir sekilde teshis edilen insanlar var. Daha fazla yayilmadan onune gecilebilir belki.. Test yapin! Saglikla kalin. Ne dusunmek istediginizde ozgursunuz ama elestiri yaparken karsinizdakinin de insan oldugunu unutmayin lutfen.”

Voice of the Island


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber