FeaturedKIBRIS

Belediyelerde örgütlü 3 sendika bugün toplanıyor

“Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı”nın ilgili komitede ele alınması ve ardından oy çokluğuyla onaylanmasıyla belediyelerde örgütlü sendikaların dün geç saatlerde Meclis önünde başlattığı eylem sürüyor. Belediyelerde örgütlü Belediye Emekçileri Sendikası (BES), Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu ve Mağusa Türk Genel İş Sendikası yetkilileri bugün saat 14.00’te BES’te toplanacak.

Dev-İş Genel Sekreteri Ömer Naşit’ten alınan bilgiye göre, sendika yetkilileri,  “Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı”nın, Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nden onaylanarak, Genel Kurul’a sevk edilmesinin ardından bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izleneceğini ele alacak.

Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi dün 11.00’de başlayan toplantısını bu sabah 04.30’da tamamlamıştı. Belediyelerde örgütlü sendikaların eylem yaparak, tepki gösterdiği “Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı”nı oy çokluğuyla onaylamıştı.


Benzer Haberler

“Rusya konsolosluk için bina ve personel arıyor”

Voice Kıbrıs Haber

En fazla vaka bugün de Lefkoşa’da tespit edildi

Kazada ağır yaralanan Vhere hayatını kaybetti

Naimoğulları “Üretici mağdur olmaya devam ediyor”

Voice Kıbrıs Haber

Fransa Cumhurbaşkanı’nı seçiyor

“Kitaplar, öğretmenler ve toplumun farklı kesimlerinin görüşleri değerlendirilerek düzenlenmiştir”

Voice Kıbrıs Haber