FeaturedKIBRIS

Baybars “Hükümet yasama faaliyetlerini sabote ediyor”

Halkın Partisi (HP) Milletvekili Ayşegül Baybars, sosyal medya hesabındna yaptığı paylaşımda, hükümetin, halihazırda üzerinde uzlaşılmış ve meclisin gündeminde olan birçok yasa tasarısını anlamsız bir şekilde geri çekerek adeta yasama faaliyetlerini sabote ettiğini savundu.
Baybars’ın açıklaması şu şekilde:
“UBP-DP-YDP azınlık hükümeti Meclis’ten güvenoyu alalı neredeyse 3 ay oldu.
Meclis’te yasama faaliyetlerinin gerçekleşebilmesi için oluşturulması gereken komiteler, Hükümet edenlerin halkın sorunlarını değil partisel sorunlarını öncelemeleri ve kendi aralarındaki uyumsuzluk yüzünden ne acıdır ki çok geç oluşturulabildi.
Kaybedilen onca zaman yetmezmiş gibi, Bütçe ve birkaç KHK’nın görüşülmesi dışında komitelerin neredeyse hiçbiri tam zamanlı ve aktif çalışmıyor.
Yasa üretmeyen hükümet, halihazırda üzerinde uzlaşılmış ve Meclisin gündeminde olan birçok yasa tasarısını da anlamsız bir şekilde geri çekerek adeta yasama faaliyetlerini sabote ediyor.
Bugün, BAŞBAKANLIK tarafından Meclis’ten geri çekilen Yasa Tasarıları son derece önemli birçok alandaki sorunlara çözüm bulacakken, gerekçesiz gündemimizden kaldırılmasını anlamak mümkün değildir.
Hükümeti, ayda bir kabine değiştirmeyi ve gece gündüz atama yapmayı bir kenara bırakmaya, halkın sorunlarının çözümü için gereken yasal düzenlemelerin yapılabilmesi adına yasama organı meclisimizi çalıştırmaya davet ediyorum.
Geri çekilmeseydi aşağıdaki tasarılar çok güzel amaçlar için yasalaşabilirdi !
– Ülke sınırları içerisinde doğal ekosisteme ve çevreye duyarlı, toplumun çeşitli dinlenme, eğlenme ve spor ihtiyaçlarını karşılamak, turistik hareketlere imkan vermek maksadıyla karavan alanlarının belirlenmesi, planlanması, işletilmesinin,
– Deniz kıyılarında plansızca konuşlanan, denetimsiz ve kontrolsüz şekilde dağılan, çevre ve görüntü kirliliğine sebep olan karavanların izinsiz, işgalci ve yasal olmayan şekilde konaklamalarından ortaya çıkan rahatsızlıkların giderilmesi amacıyla hazırladığımız
* KARAVAN ALANLARI YASA TASARISI, herhangi bir gerekçe gösterilmeden HÜKÜMET tarafından Meclis’in gündeminden geri çekildi !!
***
– Emlakçıların kayıt altına alınması, emlak sektöründe yapılan iş ve işlemlerin daha güvenli ve profesyonel yapılması, vatandaşın korunarak oluşabilecek mağduriyetlerin sigorta ile güvence altına alınması gibi emlak sektöründeki birçok sorunu gidermeye yönelik yaptığımız
* EMLAKÇILARIN KAYIT İŞLEMLERİ (DEĞİŞİKLİK) YASA TASARISI, herhangi bir gerekçe gösterilmeden HÜKÜMET tarafından Meclis’in gündeminden geri çekildi !
***
– Belediyelerin mali yapısının güçlendirilmesi, denetim ve yetkilerinin günün koşullarına uyarlanması, merkezi yönetim destek hizmetlerinin belediyeler ile merkezi yönetim arasındaki ilişkilerin düzenlenmesi, teftiş ve denetleme, belediyeler danışma ve estetik kurulu oluşması, belediyelerin imara ilişkin görevleri, borçlanmaları, personel giderleri ve bütçe uygulamaları ile ilgili değişiklikler yapılması ve yerel yönetimlerin yetki ve denetim sorumluluklarının güçlendirilerek yereldeki hizmetlerin artırılması maksadıyla hazırlanan ve yıllardır meclisin gündeminde yasalaşmayı bekleyen
* BELEDİYELER (DEĞİŞİKLİK) YASA TASARISI herhangi bir gerekçe gösterilmeden HÜKÜMET tarafından Meclis’in gündeminden geri çekildi !”
Voice Kıbrıs Haber

Benzer Haberler

Havai fişek kullanımı mercek altında

TAK

8 kundaklama olayına karışan kişi tutuklandı

TAK

Afrodit yatağıyla ilgili öneri ikinci kez reddedildi

TAK

Kadınlar Konseyi’nin 49’uncu kuruluş yılında “Ayak İzleri” sergisi açıldı

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Üstel ve Yılmaz’dan Ankara’da narenciye için mutabakat zaptı

TAK