FeaturedKIBRISKıbrıs Sorunu

Basın- Sen’den liderlere çağrı: Ön şart sunmadan masaya dönün!

Basın-Sen (Basın Emekçileri Sendikası), müzakere süreciyle ilgili liderlere çağrıda bulunarak “çözümün adamızı yeniden birleştirmesinin zamanı gelmiştir” dedi.

Açıklama şu şekilde;

“Geldiğimiz aşamada görüşülecek konu, müzakere edilecek başlık kalmamıştır. Kıbrıs sorununun artık ortadan kalkmasının ve çözümün adamızı yeniden birleştirmesinin zamanı gelmiştir.

Bu bağlamda Kıbrıslı Türk Lider Mustafa Akıncı’nın Guterres Çerçevesi’nin bir paket anlaşma olarak ilan edilmesine yönelik çağrısını olumlu karşılarken, Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’in de bu iyi niyetli çağrıya olumlu bir yanıt vermesi gerektiğine inanıyoruz.

Beklentimiz, her iki tarafın da Guterres Çerçevesi’ni sulandırmadan ve herhangi bir ön şart sunmadan müzakere masasına dönmesi ve kabul edilecek olan bu çerçeve anlaşmasını daha da ileriye götürüp bu yıl içerisinde toplumlarının onayına sunmalarıdır.

O nedenle buradan bir kez daha Sayın Nikos Anastasidis’e, Sayın Mustafa Akıncı’nın çağrısına net olarak olumlu bir yanıt vermesi ve müzakere sürecinin bu çerçeveye bağlı olarak başlamasına katkı koyması çağrısında bulunuyoruz.

Saygılarımızla;

Basın-Sen Yönetim Kurulu (a)

Başkan

Ali Kişmir”


Benzer Haberler

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs Rum Savunma Bakanı Palmas “Halkın endişe etmesine gerek yok”

TAK

Gençler polise molotof kokteyli ve taşla saldırdı

TAK

Karamollaoğlu, genel başkanlıktan ayrılacağını açıkladı

AA

İTT Zirvesi başladı

TAK

Narkotik köpeği geçit vermedi!

Voice Kıbrıs Haber