FeaturedKIBRIS

Başbakan Üstel, İsas davası öncesi konuştu

Başbakan Ünal Üstel, doğal afetleri felakete çevirenin, insanların yaptığı yaşamsal hatalar olduğuna dikkat çekerek “Biz bu acılar gelecekte de yaşanmasın diye buradayız” dedi.
Üstel, İsias Otel davasının mahkeme öncesinde Adıyaman Adalet Sarayı önünde basına yaptığı açıklamada, “100’e yakın bir ekiple bu davaları izlemek için buradayız” diyerek şöyle konuştu:
-“Acımız bitmedi”
“2023 yılının 6 Şubat’ında gerçekleşen asrın felaketi üzerinden yaklaşık 1 yıl geçti. Ancak acımız bitmedi.
Milletimizin yaklaşık 50 bin ferdinin yaşamını yitirdiği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlarının, şampiyon meleklerimizin de içinde bulunduğu 50 bin hayat, ne acıdır ki dakikalar içinde son buldu.
Depremde Şampiyon Meleklerimizi de kaybetmek, bizim acımızı katlayarak artırdı”dedi.
Doğal afetlerin hayatın bir gerçeği olduğuna dikkat çeken Başbakan Üstel, “Ne var ki, doğal afetleri felakete çeviren, insanların yaptığı yaşamsal hatalardır. Biz bu acılar gelecekte de yaşanmasın diye buradayız” dedi.
Yaklaşık 100 kişlik bir ekiple yakın ekiple davaları izlemek için Adıyaman’a geldiklerine işaret eden Başbakan Üstel, “Başbakan olarak ben buradayım. Bakanlarımız, ana muhalefet başkanımız, milletvekillerimiz, barolar birliğimiz ve başbakanlık ekibimiz de burada. Yaşamlarını yitiren şampiyon meleklerimizin ailelerinin temsilcileri burada. Sanıyorum ki bu ekip, ülke olarak bu konuya ne kadar hassasiyetle yaklaştığımızın somut bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.
İsias Otel davasının önemine işaret eden Başbakan Üstel, İsias Otel davasının  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan herkesin ortak davası olduğunu vurguladı.
Yüce Türk adaletine güvendiklerini yineleyen Başbakan Üstel, şöyle devam etti:
“Çünkü adalet mülkün temelidir. Buradaki mülk devlettir. Adalet yoksa devlet de olamaz. Dolayısı ile adil  bir yargılanmanın ardından, sorumluluğu olan herkesin kanunların öngördüğü şekilde hak ettiği cezayı alacağına inanıyorum.
Biliniz ki; suçlular hak ettikleri en ağır cezalar alınca burada verilen cezalar, gelecekte bu suçlara yeltenenlere karşı da önemli bir ders olacak.”


Benzer Haberler

Güney Kıbrıs ile Kırgızistan arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması imzalanacak

Voice Kıbrıs Haber

“Timsah Ateşi” seyirciyle buluştu

Voice Kıbrıs Haber

DAÜ: “DAÜ İletişim Fakültesi Yüksek Lisans Programı ilk 5’te yer aldı”

Voice Kıbrıs Haber

İkamet izinsiz 4 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Trafik denetimlerinde 3 sürücü tutuklandı, 49 araç trafikten men edildi

Voice Kıbrıs Haber

Gazimağusa – Karpaz Anayolu’nda kaza: Alkollü sürücü tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber