FeaturedKIBRIS

“Barolar Birliği ile iş birliğimiz devam edecek

Bağımsız milletvekili adayı Dr. Abdullah Korkmazhan, beraberindeki heyet ile birlikte Kıbrıs Türk Barolar Birliği’ni ziyaret ederek, baro başkanı Av. Hasan Esendağlı ve yetkililer ile görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme çerçevesinde açıklamada bulunan Korkmazhan, Kıbrıslıtürk toplumunun kendi kendini yönetme, kendi kurumlarında söz sahibi olmak ve kendi kendine yetecek bağımsız bir ekonomik yapıya kavuşmak istediğini belirterek, demokrasi, sosyal adalet ve eşitliğe dayalı, laik, özgürlükçü, katılımcı, barışçıl ve hamasetten uzak çağdaş bir yaşam için her türlü çabayı göstermeye devam edeceklerini kaydetti.

“Anayasadaki geçici 10. Madde’nin kaldırılacağı, yargı bağımsızlığının tam anlamıyla sağlanacağı, polisin sivile bağlanacağı, kendi kurumlarımızda söz sahibi olacağımız, kendi kendimizi yöneteceğimiz, federal Kıbrıs’ı öngören, özgürlükçü, eşitlikçi, laik, demokratik ve sivil yeni bir Anayasa için çalışacağız” diyen Korkmazhan, bu çerçevede Barolar Birliği ile iş birliklerinin devam edeceğini kaydetti.


Benzer Haberler

Orkide Yürüyüşü yapıldı

TAK

Gazimağusa Belediye Başkanı Uluçay Gamabel personelinin maaşlarının performans kriterlerine göre ödeneceğini açıkladı

TAK

Nijerya’da düzenlenen saldırılarda Sivil Ortak Görev Gücünden 25 kişi öldü

NTV

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (29 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Arıklı: “Bu kurultay YDP’nin gerçekten yeniden doğuşu olacaktır”

TAK

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber