FeaturedKültür Sanat

“Bal Gibi Bir Pazar”

Cittaslow’a üye Mehmetçik, Geçitkale, Yeniboğaziçi, Lefke ve Tatlısu belediyeleri Cittaslow Sunday etkinliğinde bir araya geldiler.

“Bal Gibi Bir Pazar” sloganı ile Mehmetçik Belediyesi Cittaslow Market’te yer alan etkinlikte arı ve arı ürünlerinin tanıtımı yapılırken satışı da gerçekleştirildi. Etkinlik Mehmetçik Kültür ve Dayanışma Derneği Halk Dansları topluluğunun gösterisi ile başladı.

Etkinlikte ilk konuşmayı yapan Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, Eylül ayının son Pazar gününde Dünya ile aynı anda uluslararası bir etkinliğe imza attıklarını kaydederek bu kapsamda Cittaslow’a üye 5 belediyenin işbirliğinde Cittaslow Sunday etkinliğini düzenlediklerini söyledi. Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya da balın önemli bir gıda maddesi olmasının yanında arıların ekolojik sisteme çok önemli katkıları olduğunu vurgulayarak, arı ve arı ürünlerinin tanıtmak ve ön plana çıkartmak için söz konusu etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş da 5 belediyenin birlikteliği ile yapılan etkinliğin önemine değinerek bunun siyasi kimliğe bakmadan örnek bir işbirliği olduğunu söyledi. Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan da Cittaslow’un yerelden kalkınmanın ve sağlıklı beslenmenin mesajını verdiğini ifade ederek, sağlıklı beslenmeyi ön plana çıkaran bu felsefenin yaygınlaşması gerektiğini kaydetti.

Mehmetçik Belediye Başkanı ve Cittaslow Ağ Başkanı Cemil Sarıçizmeli de Ciattaslow’un yaşadıkları ülkede yerel değerleri, ekonomileri geliştirmek ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışan bir birlik olduğunu anlattı. Ülkenin geleceğine ve çocuklarına çok daha güzel bir miras bırakmak için uğraştıklarını dile getiren Sarıçizmeli, bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikte sadece arı ve balın önemi değil aynı zamanda arı ile bilgilendirici bilgiler de aktarılacağını belirtti.

Sarıçizmeli, 20 ülkenin ağ başkanının ağırlanacağı etkinliğin Kasım ayında düzenleneceğini dile getirerek, bu etkinliğin ülkenin tanınmasına da katkı koyacağını sözlerine ekledi.

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit de Cittaslow’un felsefesinin özlenen sağlıklı bir yaşam biçimi olduğunu kaydederek, arının öneminin tartışılmaz olduğunu belirtti. Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman da bağımsız ve farklı partilere mensup belediyelerin bir araya gelerek işbirliği içerisinde böylesi bir etkinliği düzenlemelerinin önemine değinerek, bu örneği yaratan ve gösteren 5 belediye başkanına teşekkür etti. Erhürman, uluslararası bir ağ olan Cittaslow’un ülkede faaliyet göstermesinin tanınma bakımından da önemli olduğunu kaydederek üretmenin önemine değindi.

Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Zorlu Töre de yerli üretimi desteklemek ve sahiplenmenin önemine vurgu yaparak, tarım bakanı olduğu dönemde üretici koruyan önlemler aldığını anımsattı. Üreticinin desteklenmesi için hükümet ve muhalefet işbirliği içerisinde daha ciddi adımların atılması gerektiğini söyleyen Töre, üreticiyi zora sokan ithal ürünler konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi. Töre, yerli üretimin destekleyerek çoğaltılmasının önemine değinerek, “toprağa alın terimizi akıtmak zorundayız” dedi.

(BRT)



Benzer Haberler

Kartingciler gençlik haftasında yarışacak

Voice Kıbrıs Haber

53 adet asma ağacı yandı

Voice Kıbrıs Haber

Mağusa ve Tuzla’da hırsızlık: 3 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Sahte öğrenci belgesi düzenleyen üniversite çalışanları tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

3 haftadır kayıp olan Ela Kılıç aranıyor

Voice Kıbrıs Haber

İzmirillo makinesinin kontrolünü kaybeden işçi yaralandı

Voice Kıbrıs Haber