FeaturedKIBRIS

Bakanlar Kurulu toplantısı tamamlandı

Başbakan Ünal Üstel, Bakanlar Kurulu’nun E-Vize Tüzüğü’nü geçirdiğini açıkladı.

Üstel, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yazılı basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, E-Vize ile ülkeye girişlerde yapılacak denetimin güçleneceği belirtildi .

E-Vize sisteminin tüm yazılım aşamaları tamamladığı ve test aşamasına geçildiği kaydedilerek, “E-Vize Sisteminin uygulamaya sokulması için son aşama olan tüzük çalışması teknik ve hukukçu arkadaşlar tarafından tamamlanmıştır. Bugün yasal çerçevesini de tamamladığımız E-Vize otomasyon sisteminin devreye sokulması ile ülke güvenliğinin sağlanması ve kamu huzurunun korunması adına önemli bir projeyi daha hayata geçireceğiz”ifadelerine yer verildi.

Açıklama şöyle devam etti:
“Gerek Milli Eğitim Bakanlığımız’ın, gerekse şahsen benim Başbakanlık olarak kapılarımız tüm sendikalara açıktır. Göreve geldiğimiz ilk günden beri sivil toplum kuruluşlarımızla, sendikalarımızla diyalog içerisinde olmaya özen gösterdik.

“ SENDİKALARA KAPIMIZ AÇIK”
Sorunları ortak bir akılla çözmek, sektörlerimizin sıkıntılarını dinleyerek atmış olduğumuz veya atacak olduğumuz adımları buna göre düzenlemek konusunda samimi olduk. Bugün de aynı noktadayız. İhtiyaç duyulan tüm konularla alakalı, tüm öğretmen sendikalarına kapımız açıktır, açık kalacaktır.

Eğitim, ülkemiz adına son derece önemlidir. Eğitimin kesintisiz devam etmesi, çocuklarımızın eğitimlerinin aksamaması, çocuklarımızın girecekleri sınavlara girmesi, ailelerimizin sıkıntıya düşmemesi son derece önemlidir. Biz, bu sıkıntıların ortadan kaldırılması için diyalog kapılarını sonuna kadar açmış durumdayız.

“OKUL BİNALARI İÇİN PROTOKOL İMZALANACAK”
Bildiğiniz üzere hükümetimiz tarihte bir ilke imza atarak Başbakanlığımıza bağlı Deprem Denetim Komitesi’ni kurmuş ve tüm kamu binalarının ve okullarımızın depreme karşı risk analizlerini yaptırmıştır.

Bu konuyla alakalı işi burada bırakmayarak gerekli adımları da atmış durumdayız. Müteahhitler Birliğimiz ile güçlendirmeye ihtiyaç duyulan binalar için güçlendirme, yıkım kararı verilecek okullar için ise yenilerini yapma noktasında belli bir uzlaşıya varmış durumdayız.

Takdir edersiniz ki seçim yasaklarının içerisindeyiz. Seçim yasakları tamamlanır tamamlanmaz okullarımızı çocuklarımız için çok daha güvenli hale getirmek adına tüm çalışmaları başlatmak üzere protokolümüzü de imzalayacağız.”


Benzer Haberler

Türkiye’de Yargıtay Başkanı 27. tur seçiminde de belirlenemedi

AA

El-Sen’den Kıb-Tek anketi… Araştırmaya katılanların yüzde 78’i ihalesiz yakıt alımına karşı

TAK

15 Temmuz darbesi okul genelgesinden çıkarıldı

TAK

Gençlik Dairesi’nin düzenlendiği Genç Enerji Video İçerik Yarışması’nın kazananları açıklandı

TAK

Güney’de kanser hastasını tedavi gördüğü merkezden kovdular

TAK

“Poliçeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Meclisten geçti

TAK