KIBRIS

Bakan Berova, Zekai Altan’ı kabul etti

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, kendisine nezaket ziyaretinde bulunan Yazar Zekai Altan’ı kabul etti.

Ziyarette “Gizemli Kıbrıs”,“Kıbrıs Mutfağını ve Kültürünü Öğreniyorum” kitaplarını ve “ Kıbrıs Mutfağını, Kültürünü ve El Sanatını Öğreniyorum” adlı yeni el kitabını Bakan Özdemir Berova’ya sunan Zekai Altan, Kıbrıs Türk Kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için yaptığı çalışmalara destek istedi.

Zekai Altan, çeşitli nedenler ile erozyona, yozlaşmaya ve unutularak kaybolmaya yüz tutmuş kültürümüzün kayıt altına alınması ve sürdürülmesinin sağlanması amacı ile bu kitapları yazdığını, uzun uğraşlar ve bilgi birikimlerinin bu kitaplarda yer aldığını söyledi.

“ Kıbrıs Mutfağını, Kültürünü ve El Sanatını Öğreniyorum” adlı yeni el kitabını,kültürümüz ile ilgili farkındalığın, eğitim ile ilkokul çağından başlayarak kısa ve uzun vadede yaşam boyu olumlu sonuçları getireceği gerçeğinden hareketle çocuklar için yazdığını ifade eden Altan, Kıbrıs Kültürünün ancak “Kültür Elçisi” olarak yetişecek çocuklar tarafından sürdürüleceğine olan inancını dile getirdi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da, yüzyıllar boyu bu adada varlığını sürdüren Kıbrıslı Türkler’in kültürünü, mutfağını ve el sanatlarını yansıtan bir eseri ortaya çıkardığı için Zekai Altan’ı tebrik etti.
Bir milletin devamının sağlanmasında kültürün yaşatılmasının önemine dikkat çeken Berova, bunun gelecek nesillere aktarılması bakımından bu kitabın değerli bir kaynak olacağına işaret etti.

Bakan Berova, küçük yaşta alınan eğitimin ileriki yıllarda bireyin karakterinin şekillenmesinde önemli rol oynadığını belirterek, ülke kültürünün korunması ve yaşatılmasının bu eğitimlere bağlı olduğuna, bu kitaplarında buna destek olacağına vurgu yaptı.

Berova, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı olarak Kuzey Kıbrıs’ın kültürel zenginliğine ve bu zenginliğin devam etmesi, korunması adına yapılan ve yapılacak olan her türlü çalışmaya destek ve katkı koymanın görevleri olduğunu dile getirdi.

Bu noktada Kıbrıs Türk Kültürü’nün tarihini, kültürümüz içerisinde var olan sanatsal faliyetleri, yaşam tarzını, kılık kıyafeti ve eşsiz lezzetlerin yaşatılması içingerekli adımların atılacağını kaydetti.

Kaynak: BRT


Benzer Haberler

Lute’un ay sonu adaya gelmesi bekleniyor

Memur-sen Meclis önündeydi…

Haralambidu füze konusunu AGİT’te gündeme getirdi

Voice Kıbrıs Haber

Pürüz giderilemedi: Sonuçlar öğlene doğru!

Dikkat bu caddenin bir kısmı trafiğe kapalı olacak!

Voice Kıbrıs Haber

İskele’de inşaat malzemesi hırsızlığı!

Voice Kıbrıs Haber