FeaturedKIBRIS

Bakan Arıklı, Ercan Havaalanı’nda yaşanan elektrik kesintisinin sabotaj olduğunu iddia etti

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Ercan Havaalanı’nın yeni terminal binasında dün yaşanan elektrik kesintisinin “ ahmakça yapılan bir müdahale ile sabote edildiğini” öne sürdü.
Arıklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda , Ercan Havaalanın yeni terminal binasında yaşananların son derece üzüntü verici olduğunu belirtti.
Arıklı , havaalanına 450 milyon Euro yatırım yapıldığını anımsatarak , “Ahmakça yapılan bir müdahale ile nasıl sabote edilir, itibarsızlaştırılır, KKTC düşmanlarına Ülkeye ve ülke yöneticilerine hakaret için nasıl fırsat yaratılır, bunu hep birlikte gördük ve tecrübe ettik”dedi.
Arıklı’nın sosyal medyadaki paylaşımı şöyle devam etti:
“Ahmakça diyorum çünkü, gayrısı ihanet ve sabotaj olur ki bunu düşünmek dahi istemiyorum.
Bana ulaşan ham bilgilere göre mesele şu:Dün sabah saat 4.30 civarında, Havalanına enerji sağlayan Meriç Trafo merkezinden kaynaklandığını düşündüğümüz bir teknik arıza nedeni ile Tevzi Binasında sigortalardan birisi atmış.
Olaya müdahale eden görevliler , sigortanın neden attığını tesbit edip arızayı gidermek yerine, direkt düşmüş sigortayı kaldırmaya çalışmışlar. Bu sefer yeraltındaki kablolardan biri yanarak, Tevzi Binasında küçük bir patlamaya sebep olmuş.
Aynı görevliler derhal jeneratörleri devreye sokmak yerine, arıza ile uğraşmaya devam etmişler. Bu arada jeneratörler devreye girinceye kadar Havalimanına 10-15 dakika Elektirik sağlayan regülatörlerdeki elektrik de bitmiş. Teknik ekip hala daha jeneratörleri devreye almayı akıllarına getirmemiş. Jeneratörler devreye girmediği için havalanında elektrik sistemi çökmüş. Bütün teknik cihazlar kendilerini reset (sıfırlamak) etmiş.
Cihazların tekrar çalıştırılması ise yaklaşık 4 saat sürdü.
Bugün ilgili arkadaşlarla bir toplantı yapıp yukardaki ham bilgilerin teyidini alacağız. Bundan sonra böyle bir olayın yaşanmaması için alacağımız tedbirleri konuşacağız.”


Benzer Haberler

Uyuşturucu hapları Türkiye’den KKTC’ye satmak için getirdiler

Voice Kıbrıs Haber

Hem maaş hem de iki emeklilik maaşı alan devlet yetkililerinin adı açıklandı

Voice Kıbrıs Haber

BRT Hayvanseverler Derneği 1. Genel Kurulu yapıldı

TAK

Hırsızlık çetesinin çaldığı bazı emareler halen bulunamadı!

Voice Kıbrıs Haber

Baf’ta polislerin otellere “komando baskınları” yapmasına tepki

TAK

Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler Fed’in faiz kararına çevrildi

AA