FeaturedKIBRIS

“Aynı yoldan giderek farklı bir noktaya varılamaz”

“Kıbrıs Meselesi”yle ilgili güncel konuşma yapma istemiyle kürsüye çıkan Halkın Partisi Milletvekili Erek Çağatay, 52 yıllık müzakere sürecinde bir netice alınamadığını kaydederek, süreci sorgulamak gerektiğini ifade etti.

Federasyon anlayışının işlemediğini tarihin gösterdiğini söyleyen Çağatay, CTP Milletvekili Sıla Usar’ın tepkisiyle karşılaştı. Usar’ın “tarihi doğru okumama” eleştirisi yaptığı Çağatay, “aynı yoldan giderek farklı bir noktaya varılamayacağını söyledi.

“Yöntemi değiştirerek, işbirliğine yönelerek, çözümden önce çözüm için işbirliği yapabilirsek kısır döngüden çıkabileceğimizi düşünüyoruz” diyen Çağatay, aynı yanlışları tekrar etmemek için bir metodoloji değişikliğinin şart olduğunu kaydetti.

Karşı tarafın da kabul edebileceği öneriler yapmak gerektiğini söyleyen Çağatay, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in taraflara farklı düşünceleri varsa ortaya koymaları çağrısı yaptığını hatırlattı. Çağatay, BM Genel Sekreterinin sorunu çözemeyecek de olsa taraflar arasında diyaloğu başlatmak istediğini belirtti.

“İşbirliği modeliyle gidelim. Bu konuda örnekler vardır” diyen Çağatay, işbirliklerini daha ileriye götürmek gerektiğini ve özellikle doğalgaz konusunda işbirliği yapılması gerektiğini vurguladı.

Çağatay, işbirliğinin Doğu Akdeniz’de barış, huzur ve istikrar için de gerekli olduğunu sözlerine ekledi.

Voice Kıbrıs Haber/TAK


Benzer Haberler

KSTU’da yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Remziye Seven teminatla serbest bırakıldı

TAK

Hayvanlarını başkasının tarlasında otlatan şahsa yasal işlem!

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de sahtekarlıkla para temini ve büyücülük!

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de markette hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

3 alkollü sürücü kaza yaptı

Voice Kıbrıs Haber

Holguin yarın adaya geliyor

Voice Kıbrıs Haber