FeaturedKIBRIS

Avrupa Komisyonu güneye sert mesaj gönderdi

Avrupa Komisyonu’nun “gizli mal varlıkları” konusunda, Güney Kıbrıs’a sert bir mesaj gönderdiği haber verildi.

Haravgi gazetesi konuyla ilgili haberinde, Avrupa Komisyonu’nun Güney Kıbrıs’a, sistemde yer alan ve muhtemelen Rus oligarklara ve Rus oligarklarla işbirliğinde bulunan diğer kişilere ait; yaptırım altındaki mal varlıklarının kaçırılmasına yardımcı olma işlevi gören “gizli mal varlıkları” konusunda sert bir mesaj gönderdiğini yazdı.

Haberde, Avrupa Komisyonu’nun Güney Kıbrıs’a bir uyarı mektubu göndererek “yasa dışı faaliyetlerden elde edinilen gelirin yasallaştırılmasına karşı, 5’inci yönergenin yanlış uygulanması yüzünden Güney Kıbrıs aleyhinde bir ihlal prosedürü başlattığını” duyurduğu belirtildi.

İlgili açıklamaya göre, Güney Kıbrıs’ın ilgili direktifi ulusal hukuka aktardığını bildirdiğini, ancak Avrupa Komisyonu’nun birçok yanlış aktarım tespit ettiğini yazan gazete, bunların özellikle gerçek hak sahipleriyle ilgili ulusal sicille alakalı olduğunu belirtti.

Gazeteye göre, Avrupa Komisyonu’nun Güney Kıbrıs aleyhinde bir ihlal prosedürü başlatma kararını yorumlayan Güney Kıbrıs Maliye Bakanlığı ise açıklamasında, konunun Hukuk Dairesi’yle işbirliği içerisinde inceleneceğini ve gerekli önlemlerin alınacağını belirtti.


Benzer Haberler

13 kilo uyuşturucu ile yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

YDP Kurultayı’nda oylama yapılıyor… Sandıklar 20.00’de kapanacak

TAK

Hristodulidis “Türkiye’nin artık iki devleti değil egemen eşitliği desteklediği söylentileri doğru değil”

TAK

Von Der Leyen “Bütün AB Kıbrıs sorununda Güney Kıbrıs’ın tarafında”

TAK

Creditwest Bank 30. yılında ilkokul çocuklarına yönelik resim yarışması düzenliyor

Voice Kıbrıs Haber

Birçok bölgede 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK