FeaturedKIBRISKıbrıs Sorunu

Avrupa Halk Partisi’nden Kıbrıs kararı

Avrupa Halk Partisi (AHP) dün Helsinki’de gerçekleştirdiği ve DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun da katıldığı toplantısında, “Kıbrıs’ta iki devlet yaratılması çabalarının kabul edilmeyeceği” mesajını verdi.

Alithia ve diğer gazeteler, DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun dün Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de gerçekleştirilen Avrupa Halk Partisi (AHP) toplantısına katıldığını yazdılar.

Habere göre AHP toplantısı sonuç bildirisinde, Kıbrıs sorununa BM Güvenlik Konseyi’nin iki toplumlu iki kesimli federasyon çözümüne ilişkin kararlarına dayanan bütünlüklü bir çözüm bulunmasının desteklendiği belirtilirken “Türkiye’nin Kıbrıs’ta iki ayrı devlet yaratma girişimlerinin kabul edilmeyeceği” vurgulandı.

Bildiride, Türkiye’nin Münhasır Ekonomik Bölgedeki doğal gaz arama-çıkarma çalışmalarını engelleme yönündeki her türlü eylemi kınanırken, Kıbrıs sorununun çözüm sürecine fiilen katkıda bulunması için Türkiye’ye çağrı yapıldı.

Tüm müdahil tarafların, BM’nin Kıbrıs’taki barış gücü UNFICYP’in adadaki varlığını sürdürmesini sağlamaları gerektiği iddia edilen bildiride, Kıbrıs Cumhuriyeti Nikos Anastasiadis ve Neofitu’nun Kıbrıs sorununun çözümü yönündeki çabalarına destek belirtildi.

Habere göre Neofitu ise konuya ilişkin açıklamasında, “Kıbrıs’ın yabancı garantörler ve askeri varlıkların olmadığı, normal bir devlet olmasının gerektiği yönündeki en güçlü bildiriyi elde ettiklerini” söyledi.

(TAK)



Benzer Haberler

Bugün Anneler Günü…

Voice Kıbrıs Haber

Bugün yer yer sağanak yağmur bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Ayla Dalgalan hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Gazze hastanelerindeki 7 toplu mezarda 520 cansız beden bulundu

NTV

DP Kadın Örgütü, Anneler Günü etkinliği yapmama kararı aldı

Voice Kıbrıs Haber

Brezilya’daki sel felaketinin bilançosu ağırlaşıyor

AA