FeaturedKIBRISVOI Özel Haber

Avrupa Günü Lefkoşa’da kutlandı!

Avrupa Komisyonu, Avrupa Günü’nü Lefkoşa Selimiye Meydanı’nda 20 Mayıs Cumartesi günü 10:00-14:00 saatleri arasında kutladı.

Her yıl 28 Avrupa Birliği ülkesinde 500 milyondan fazla kişi tarafından kutlanan Avrupa Günü’nde AB Üye Ülkeleri ve AB destekli proje standları, konserler, dans gösterileri ve çocuk köşesine yer verildi.

Etkinlikte Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ve Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği Başkanı George Markopouliotis konuşma yaptı. Markopouliotis, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Komisyonu gibi kendi dileğinin de gelen yıl Avrupa gününü birleşik Kıbrıs’ta kutlamak olduğunu belirtti.

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı Lefkoşa’nın çok kültürlülüğe sahip şehir merkezinde gercekleşen bu etkinlikte katılımcılarla bir araya gelmekten çok mutlu olduğunu, Markopouliotis’in dileğini paylaştığını ve bu çözüm döneminde Kıbrıs’ta barış için toplumsal harekete dünden daha fazla ihtiyaç olunduğunu belirtti.

Yaklaşık 34 standın bulunduğu etkinlikte AB Komisyonu’nun teknik destek projeleri ve özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin AB fonuyla uyguladıkları projeler yer aldı.

Etkinliği düzenleyen Avrupa Birliği Bilgi Merkezi Kıbrıs Türk toplumunu AB’ye yakınlaştırmayı amaçlayan bir Avrupa Birliği teknik destek projesidir.

Çocuklar için ayrılan köşede çevre ile ilgili boyama, yüz boyama, bilim ile ilgili gösteriler ve ‘Avrupa’yı Keşfetmek’ temalı  kukla gösterisi yer aldı.

Son üç yıldır Lefkoşa’da Selimiye Meydanı’nda gerçekleşen ‘çeşitlilik İçinde Birlik’ temalı Avrupa Günü bu yıl ilk kez 10 Haziran’da Mağusa’da gerçekleştirilecek.

Meray Diner

Voice of the island 2017



Benzer Haberler

Anneler Günü Ercan Havalimanı’nda da kutlandı

Voice Kıbrıs Haber

Meclis’in gündeminde iki yasa tasarısı bulunuyor

TAK

Kibrit “Neyi kutluyoruz? Halen daha anlayamadık ve farkında olamadık mı?”

TAK

Hemşireler, Lefkoşa’da “Hemşireyi Fark Et” sloganıyla yürüdü

TAK

BM Filistin Raportörü “Gazze’deki soykırım Holokost’u çağrıştırıyor”

AA

NASA’ya Boeing uyarısı: “Felaket riski var”

NTV